A hangnem tényleg hatással lehet egy zene hangulatára?
Figyelt kérdés
Presser könyvében olvastam, hogy ez a hangnem ilyen hangulatú, amaz meg olyan.2023. jan. 25. 13:00
1/6 TR75 válasza:
Nagyon is:
The Police - Everey Breath You Take
eredeti: [link]
lefelé hangolva: [link]
Van Halen - Jump
mollosítva: [link]
A Rózsaszín párduc főtémája felfelé hangolva:
Iron Maiden - Hallowed Be Thy Name
felfelé hangolva: [link]
És stb.
Más hangnem, más hangulat. Ez teljesen így van.
4/6 A kérdező kommentje:
#1 Ezek dúrból mollba lettek áttéve, vagy fordítva. Én arra gondoltam, más hangulatú-e mondjuk egy C-dúr, mint egy D-dúr.
2023. jan. 25. 21:00
5/6 anonim válasza:
Zongoránál meg más billenytűs hangszereknék ez nem jön ki, az egyes módosított hangok különböznek attól függően hogy felemeljük vagy leszállítjuk őket. Pl. A fisz picit magasabb mint a desz, pedig zongorán ugyanaz a billentyű. Ez azt eredményezi hogy a keresztes hangnemek fényesebbek, a b-s hangnemek lágyabbak.
6/6 anonim válasza:
Tiszta hangolásnál biztosan. Temperált hangolás elveszi a hangnemek sajátságos karakterét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!