Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » K pop vs Klasszikus zene....

K pop vs Klasszikus zene. Melyik nyerne?

Figyelt kérdés

#Kalsszikus zene
2023. jan. 23. 13:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Klasszikus, bár így elég értelmetlen a kérdésed.
2023. jan. 23. 14:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem értelmetlen
2023. jan. 23. 14:05
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Az, hiszen teljesen szubjektív, hogy kinek melyik tetszik jobban.
2023. jan. 23. 14:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Klasszikus zene
2023. jan. 23. 14:19
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A klasszikus zenékre az írások után manapság; több száz évvel később is emlékeznek.A Kupop meg majd elválik..De szerintem 100 év múlva elfelejtik,hogy mi is volt az.Mondjuk én most is csak sejtem..
2023. jan. 23. 14:28
 6/11 anonim ***** válasza:
93%
A szőke vagy a barna lányok a szebbek?
2023. jan. 24. 07:36
 7/11 anonim ***** válasza:
64%
Btw 15 év felett hallgat bárki európában koreai popot?
2023. jan. 24. 07:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy dél-koreai pop rádió tehetségkutatóján a K-pop előadó esélyesebb, mint a komolyzenész. A Zeneművészeti Egyetem felvételijén klasszikus darabokkal célszerű indulni, ott az "nyerne".

Tehát élethelyzettől függ.

2023. jan. 24. 08:42
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ miben...
2023. jan. 24. 14:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet összehasonlítani. Teljesen mások a stílusjegyek, más a korszak, az előadók pályaútja is merőben más.

A klasszikus zenének a mai napig hatása van. Erre már csak az is remek példa, hogy nemcsak az elektronikus és a pop zene, de már a kpop zene is előszeretettel alkalmaz klasszikus zenéből sample-ket. Csak hogy néhány példát említsek (ez a trend kb. 2020-ban kezdődött, és 2022-ben igen népszerű volt)

Blackpink: Shut down

G-idle: Nude

Red Velvet: Feel the rhythym

Biztos van még sok példa, de hirtelen ezek jutottak eszembe.

Ha már hatásról beszélünk, amellett se menjünk el szó nélkül, hogy a kpop lassan beszivárog a popkultúrába is, és lassan, de biztosan elindított egy zeneipari forradalmat is. Hogy itt is említsek egy példát: Az SM CEO-ja szerződést kötött az MGM-mel, az USA egyik legnagyobb filmipari vállalatával, hogy pár éven belül adásra dobjanak egy olyan ,,zenei survival showt", amire eddig nagyrészt csak Koreában volt példa. A show célja, hogy tehetséges, amerikai énekeseket válogassanak, akik később az NCT tagjai lehetnek (az NCT az SM vállalathoz tartozik, rengeteg albandából áll, jelenleg 23 fős, és minden évben új taggal bővül).

Arról nem is beszélve, hogy a klasszikus zenészek alatt (pl Mozart, Beethoven) általában zeneszerzőket értünk, míg a kpop alatt fiú és lány bandákat, esetlegesen szólóénekeseket. Ez szintén elnehezíti az összehasonlítást.

De ha szubjektív véleményre vagy kíváncsi, én a kpopra szavazok. Szép a klasszikus zene, de engem sajnos nem köt le.

2023. febr. 1. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!