Magyarországon mennyire nehéz zenei producerként vagy hangmérnökként elhelyezkedni?
Mondjuk konkrétan egy kiadónál, nem szabadúszóként (vagy nem tudom, hogy működik, ez is kérdés lenne).
Milyen végzettség kell hozzá, mik a követelmények? Művészeti iskolát ki kell járni hozzá?
Nagyon fontosak a kapcsolatok?
Tényleg nem tudok semmit erről, ezért bocsánat, ha furcsán írtam le
valamit.
Ebben az országban? XD
A legtöbb zenész gitáros mint én a saját hangmérnökünk vagyunk. Hol akarsz te hangmérnök lenni a Fábry show-ba? 😂 Éppen most zavarták el az okleveles lányom az RTL-től (is) mondván hogy nincs elég pénz. Ahhoz pedig 24 órában kellett volna dolgoznia az ország bármely részén hogy mégiscsak alkalmazzák pipafüstért.
Vannak nagy hangosító cégek, akik foglalkoztatnak hangmérnököket, ők a "keverőemberek", akiket a pultok mögött látsz a fesztiválokon.
Vannak helyek, klubok, ahol szintén van rezidens hangmérnök, több helyen nem is egy.
Stúdiókban általában a tulaj, vagy bizalmi alkalmazottja ül a pult mögé, de erre nem vesznek fel kezdőket.
Vannak tanfolyamok, iskolák, talán még a Műegyetemen is képeznek hangmérnököket.
(A producer tök más, bele se kezdek, mert ahhoz zenésznek kéne lenned.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!