Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hi. Voltam ének tanárnál és...

Hi. Voltam ének tanárnál és azt mondta nincs zenei hallásom! Mit tegyek? Imadok enekelni de így minden reményem elveszett,mindig az volt az álmom hogy egyszer énekelhessek valahol de így kizárt hogy sikerülni fog! Nagyon csalódott vagyok. 19/L

Figyelt kérdés
Esetleg ismer valaki olyan énekest akinek nincs zenei hallása mégis énekel?

2022. dec. 28. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Én olyanról már hallottam hogy valaki nemjól énekel, de megtanult gitározni.
2022. dec. 28. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:
11%
Eleve nem 19 éves korodban kellene hogy eszedbe jusson hogy énekelni akarsz.
2022. dec. 28. 16:08
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem még nézzél utána, kérdez meg másokat is.

Elvileg bárki megtudd tanulni énekelni és nem szerintem hanem egy énekes szerint. Sajnos nem emlékszem pontosan hol is találkoztam vele. Ha bújod az internetet talán te is rá akadsz. Ha megtalálom elküldöm.

De kicsit hátrányból indulsz mert akik zenével szoktak foglalkozni azok jóval korábban kezdik.

2022. dec. 28. 16:25
 4/10 harebell ***** válasza:
100%
Attól még lehet előadói vénád, zenei érzéked, kifejezőerőd. Vannak olyan énekesek, akik énekhangban nem kifejezetten erősek, de mégis átütő, megkapó az előadásmódjuk. Előny, ha dalszerző is vagy.
2022. dec. 28. 16:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A hallás fejleszthető. Ha a tanárod nem csinálja, keress egy másikat. Illetve otthon is csinálhatsz gyakorlatokat amik fejlesztik a hallást.
2022. dec. 28. 17:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is másik tanárt javaslok + egy kis önszorgalmat.

Elvégre ha szereted csinálni akkor menni fog, más egyéb képesség nem kell hozzá csak akarat és kitartás.(nyilván bizonyos szintig)

2022. dec. 28. 17:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Már kissebb koromtol énekelek..de még tanárhoz nem voltam sajnos csak most, nem rég…mindig érdekelt a zene,imádtam énekelni,szerintem meg nem kortól függ,de keresni fogok egy másik tanárt
2022. dec. 28. 17:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Így van, nem kortól függ, mi 24 évesen kezdtük közel nulláról és már kis rendezvényekre rendszeresen hívnak.
2022. dec. 28. 17:12
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Rossz tanárhoz mentél, mert aki ért a zenéhez nem fog azzal elküldeni, hogy "nincs hallásod , hello " . Nyilván előny, ha már egyből vissza tudod adni a bizonyos hangokat , dallamokat, de ez fejleszthető. Aki zenei környezetben nő fel, hangszeren játszik, nekik ez automatikusan kialakul, de azért , mert minél fiatalabb az agy , annál szivacsosabb módon szívja be az információt; gondolj csak bele, hogy nyelveket mennyivel könnyebben tanul valaki fiatalon, más az idegrendszer még, könnyebben beidegződnek dolgok és a külső környezet is totál más, tehát, hogy több időd van rá.

Egyébként Mester Tamást, és Karthago énekesét sem tartották különösen tehetségesenk kezdetben , sőt Takáts Tamás t gyerekkorában ugyanúgy elküldték egy meghallgatásról, hogy se ritmusérzéke, se hallása.

Shakirának is azt mondták gyermekként, hogy nem jó a hangja. Sőt, azt hiszem Tina Turner nek is.

Ron Anderson (amerikai énektanár, pl Janet Jackson , Axl Rose , Adele ...) mondta, hogy akinek van hallása és tud beszélni, meg tud tanulni énekelni.

Kicsit olyan ez, mint bármi más, legyen az sport, nyelv, vezetés.... Ezek készségek, és fejleszthetők az induló környezet pedig nyilván rengeteg előnyt jelenthet. De pl. nekem az első nyelvem német volt 5 évig csak azt tanultam, utána angolt, és ma angolul körülbelül olyan szinten beszélek mint magyarul , az anyanyelvemen, és az az osztálytársam, aki angollal kezdte egy italt nem tud kérni , én meg a némettel vagyok így, tehát a kezdet sem lehet mindig döntő tényező.

Szerintem kell a vágy, az elkötelezettség, és rengeteg gyakorlás bármihez amiben sikert akarsz elérni.

2022. dec. 28. 20:35
 10/10 A kérdező kommentje:

#9 köszönöm szépen a választ!

És köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!:*

2022. dec. 28. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!