Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Létezik zenei vakság?

X0 kérdése:

Létezik zenei vakság?

Figyelt kérdés
Aki nem tudja mi a jó a zenében, egyik se tetszik neki. Mondjuk ha egy dal dallamát megváltoztatjuk, hogy minden hang magasságát véletlenszerűen választjuk meg, akkor a dallam teljesen elvész. Van olyan akinek ez semmivel se gyengébb mint az eredeti, illetve az eredeti semmivel se jobb ennél? Aki el se tudja képzelni miért tetszik valakinek egy zenemű? Gondolom ha neki kellene elénekelni egy dalt, akkor abszolút annyira hamis lenne, hogy a dallamából nem sok maradna: kis részeken emlékezhet rá hogy hol volt magasabb, mélyebb hang, 1-2 szó jó lehet, de a világ leghamisabbja lenne.

2022. dec. 18. 22:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hogy zenei vakság fogalma létezik-e, azt nem tudom, de olyan ismerősöm épp akad kettő is, aki nem szereti a zenét. Nem is képes értékelni, nem is érdekli, nem is hallgat zenét egyikük sem.
2022. dec. 18. 23:52
 2/3 Salx Narval ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretek zenét hallgatni, most is ezt teszem miközben válaszolok de ennek ellenére az utolsó mondatod rám vonatkoztatva is megállná a helyét. Az én ismerőseim között nincs olyan aki ne szeretne valamilyen zenét, pedig némelyiknél nem bánnám ha inkább csend lenne.:D
2022. dec. 19. 00:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a “botfülű” kifejezés a legpontosabb erre.

Van egy unokatestvérem, aki egyébként orvos. Amikor X-Faktort néztek a testvéreivel, ő még rengeteg borzasztóan éneklő hallatán is azt mondta, hogy szerinte tiszta volt, és érdemeltek volna még egy esélyt. 😂

Nagyon kevés kivétellel mindenki játszik valamilyen hangszeren a családunkban, ő soha nem akart, és azokat a programokat is mindig kerülte, ahol énekelni kellett, mert egyszerűen más beállítottságú.

2022. dec. 20. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!