Hogyan jött létre az M.H.V. együttes In the USA albuma?
Erre én is nagyon szeretném tudni a választ. Szerény véleményem szerint egyike legjobb magyar albumoknak. AZ emberek manapság már azt sem tudják, hogy valaha létezett ez az együttes. :(
Tisztelet a nagyon kevés kivételnek a zenei felhozatal és maga a "könnyű zenei" kultúra ma Magyarországon már a béka feneke alatt van.. :S
A lemez ipar meg már nagyon régen halott. Nem is hallgatnak az emberek lemezeket (nem a bakelitre gondolok, hanem egy egész albumra) elejétől a végéig. Ilyen, hogy lemezbolt, ma kuriózum, annak idején minden sarkon volt egy kb.
Visszatérve az eredeti kérdéshez, egy pár éve én is kutakodtam, de sajnos nem találtam sehol egy interjút se az érintettekkel, pedig nagyon sok érdekes kérdés felmerül.
Hogyan jött a lehetőség, miért pont ők mehettek ki, pontosan hányan, kik voltak kint? Hol készült a felvétel? Teljes egészében az USA-ban? Vagy volt ami itthon? Mennyire szólhattak bele a hangzásba, hangszerelésbe?
Závodi Gábor neve ugyan szerepel az album borítón, de nagyon érdekelne, hogy ő is kint volt e, mennyiben járult hozzá az anyaghoz.
Na meg, hogy milyen tudást hoztak haza, mert sejtésem szerint nem keveset.
Egy anekdota szerint Menyhárt Jánost marasztalták az ottani zenészek, hogy maradjon az USA-ban és dolgozzon kint, de ő inkább itthon szeretett volna élni így nem élt a lehetőséggel - mondjuk én ezt nem csodálom, mármint, hogy marasztalták volna.
Az a baj, hogy ha az érintettek nem fogják ezeket valaha, valamilyen formában elmesélni, el fog süllyedni ez a történet a történelem lapjai közé, pedig ennél jóval többet érdemelne.
Sajnos a dologhoz hozzá tartozik, hogy amennyire tudom személyes ellentétek, emberi kapcsolati problémák vezettek a zenekar megszűnéséhez, talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy ennyire nincs utóélete és emlékezete. :(
Egy kis extra ugyanakkor akad: Jó pár éve Závodi Gábor 50 éves születésnapja alkalmából rendezett bulin a megszűnése után egyetlen és valószínűleg utolsó alkalommal összeállt az MHV. Fent van YouTube-on, érdemes rákeresni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!