Mennyi ideig tartana megtanulni csellón játszani? (egyszerűbb, de mutatós darabokra gondolok itt)
Figyelt kérdés
Zongorán, orgonán játszok hosszú évek óta, végeztem konzervatóriumot is, de érdekelne, hogy heti pár óra gyakorlással meddig tartana elsajátítani az alapokat magabiztosan.2022. dec. 11. 16:01
1/8 anonim válasza:
Erre az AI lehet bővebb választ tud adni.(jó is lesz ha elterjed szép lassan, mert az itteni kérdések 70%-t fixen meg tudná válaszolni)
2/8 anonim válasza:
#1 szóval ne a kismillió tapasztalt zenészt kérdezzük meg, hanem egy tapasztalatlan ai-t, aki ráadásul le van terhelve így nem is tudunk írni neki.
3/8 anonim válasza:
#2.Hát itt a Gyakorikérdéseken nem valószínű, van 1-2(Mojjo, Waff, stb.) de semmivel nem kap nagyobb segítséget.
Amúgy egész korrekt válaszokat ad(sőt ha kell még programkódokat is ír) és nincs túlterhelve, pontosan arra lesz jó hogy triviális kérdéseket megválaszoljon mint ez.
4/8 A kérdező kommentje:
Google adott pár választ (2-5 év) de ez nem gyakorlati válasz. Ha gyakorlok hetente többet, akkor két évbe kerülni, ha meg csak párszor veszem elő havonta akkor öt év? Másképp én nem tudom értelmezni.
Vagy fogtak két embert, akik ugyanannyit gyakoroltak és egyik mégis valamiért hamarabb elsajátította.
2022. dec. 11. 23:18
5/8 anonim válasza:
#3 úgy értem hogy túl van terhelve, hogy mikor tegnap felmentem rá, azt írták hogy jöjjek vissza később. ;)
6/8 anonim válasza:
#4 menj el egy zeneiskolai félévzáró koncertre és nézd meg hogy ki hány éve tanul és milyen szinten van.
7/8 anonim válasza:
Ha havonta párszor veszed elő, akkor sosem fogsz megtanulni csellózni. Rendszeres gyakorlással (minden nap/hetente 4-5 alkalom) is évekbe telik, mire valakinek élvezhető lesz a játéka... Ez zongorán ugye tök más. Az se mindegy, mennyire vagy tehetséges, és hogy milyen jó a hallásod. Olyan izmaidat kell "aktiválnod", amiknek a létezéséről nem is tudtál. :D Persze, ha zenész vagy, akkor lehet, hogy ez könnyebb lesz neked. Szerintem a vonó használata a legnehezebb. Mármint elérni azt a gyönyörű, mélyen búgó hangzást. Az, hogy ne legyen akadozó, karcos, nyikorgó, amikor húzod a vonót, az szerintem több évbe telik. De mivel tényleg nagyon sok dologtól függ, ezért nem lehet erre pontosabb választ adni. Jó lenne tudni, mit értesz "egyszerűbb darabok" alatt. Meg ugye lehet, hogy el tudod játszani pl. Bach Arioso-ját ( https://www.youtube.com/watch?v=xueopsTHesw&ab_channel=Morri.. olyan értelemben, hogy tudod hol és melyik hangot kell lefogni, a ritmus is stimmel, de lehet, hogy darabos a hangzás, remegős a vonód/vonásod, nincs meg az az egyenletes hangzás, vagy ahogy a hangok egymásba gördülnek, tehát amikor egy egybefüggő dallamot játszol, és nem csak hangokat egymás után, és kész. Tehát, hogy ZENÉLSZ. :) Bocsi, nem tudom jobban megfogalmazni. Szóval ez alapján én 5 évet mondanék. De majd lehet, hogy jön egy kommentelő, aki elmeséli nekünk, hogy "nem igaz, ő 1 év csellózás után már ezen a szinten volt". :D Mindegy, én így látom. De nyilván el tudom fogadni, ha mások máshogy látják.
8/8 A kérdező kommentje:
Zongorán se lehet meg tanulni 2-3 év alatt magabiztosan, mert hiába tudja az ember a darabot, még nem zenél... Csak eljátssza valahogy, ezért gondolom, hogy ehhez pár éves gyakorlat kell, hogy az ember bele tudja tenni ezt a pluszt
2022. dec. 21. 21:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!