A Beatles együttest mesterségesen hypeolták fel vagy magától lett sikeres?
Azért nem tök átlag brit banda.
Lehet sok mindent elmondani róluk, de dinamikusan fejlődtek és kiadtak egy rakás meghatározó albumot, nem mellesleg a popzenét igazán ők találták fel.
Kezdve a kiadással, marketinggel, turnézgatással stb. szóval amit ma pop műfajnak hívunk, nagyban először a Beatles kezdte el.
Arról nem is beszélve, hogy mekkora kulturális hatásuk volt.
Én sem szeretem őket, de azért elismerem hogy nélkülük egészen más lenne a popzene, műfajtól függetlenül.
"Kezdve a kiadással, marketinggel, turnézgatással stb. szóval amit ma pop műfajnak hívunk, nagyban először a Beatles kezdte el."
Azért a mai popzene elég sok hasonlót mutat a 40-es 50-es évekbeli formájával (pl. szóló előadók túlsúlya, nuku hangszeres tudás, cég által biztosított dalszerzők, stb.). Inkább a rockbiznisz az, aminek az alapjait lefektették.
Így van ahogy az 5-ös mondja, valószínű kitaláció.
Sokat foglalkoztam a Beatles-el és sehol nem találtam ennek nyomát.
Persze nem vagyok tévedhetetlen, de egy hiteles forrás jól jönne.
A nagy robbanást az első TV-szereplés hozta el nekik, másnap tört ki a beatlemania. (Ez sokakkal volt így, még az ABBA is tévében lett egy csapásra Európa-szerte ismert zenekar.)
A Beatlesnek a TV-ig vezető út elég rögös volt, a szokásos buktatókkal, sok-sok kis koncerttel, kis- és nagylemezekkel, rádiós sikerekkel. Szóval elég organikusan épült fel a produkció, az akkori üzleti szokásoknak és módszereknek megfelelően. Epstein is ügyes volt, és úgy általában igaz rájuk, hogy elég komolyan megdolgoztak a sikerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!