Camerata Academica Salzburg Mozart Serenade #13 In G, K 525, Eine Kleine Nachtmusik - 1. Allegro
Camerata Academica Salzburg Mozart Serenade #13 In G, K 525, Eine Kleine Nachtmusik - 2. Romanze Andante
A többit nem ismerem.
Ha már itt a tartunk: 1. A zeneműveket nem feltalálni szokták, hanem megalkotni.
2. Művészetrőll sző sem volt a kérdésedben. 3. Nem vagyok, viszont tisztában vagyok a magyar nyelvhelyességi szabályokkal.
1: A Mozart golyszlit viszont feltalálták, nem megalkották; 2: amikor azt mondtam, "mű", akkor a művészetre értettem; 3: milyen hejesírási (#önirónia) hibát vétettem?
A zeneműveket komponálni szokták.
Mozart legtöbb operája gyönyörű: a már említett Don Giovanni, a Varázsfuvola, a Cosi fan tutte, a Szöktetés a szerájból stb.
A szinfóniái kimagaslóak, kezdve a 40. nagy G-mollal, folytatva Jupiterrel, de nem sorolom fel a 41-nél is több művet.
A szonátákról, a hegedű- és zongoraversenyekről vagy a Rekviemről már nem is beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!