Probléma ha felnőttként 1/4 -es gitárral kezdem az ismerkedést? Mennyire szokatlan ez?
Kérdés, hogy mit szeretnél játszani.
Felesleges eleve klasszikus gitárral kezdeni, ha azzal akarsz valami zenei suliban/főiskolán lennél és nem itt tennéd fel a kérdést.
Ha könnyűzenét akarsz akkor akusztikus vagy elektronikus gitár kell, attól függően hogy milyen stílust szeretnél.(tévhit, hogy akusztikussal kell "kínozni" magad ha metalt akarsz játszani)
1/4 meg abszolút felesleges.
Gondolom azért merült ez fel, mert pont olyan volt otthon vagy ahhoz sikerült hozzájutni valahonnnan. Vásárláskor a hangszerboltban nyilván nem a 6 év körülieknek szánt gyerekhangszerek között nézelődik a felnőtt ember, hiszen a teljes méretűek sem sokkal drágábbak.
Nem vagyok gitáros, de gondolom előbb-utóbb úgyis le lesz cserélve, ha nagyon megtetszik ez a hobbi. Addig meg jobb, mintha semmilyen hangszer nem lenne. Hasonlóan voltam én is, hogy pár hónapig egy 20+ éves gyerekméretű szintetizátort nyomkodtam, mire eljutottam a cseréig. Nagyon megérte a váltás, de mégis ez a kis hangszer hozta meg a kedvet a zenéléshez.
És egyébként felnőttek játszanak ukulelén is, ami kinézetre nagyjából egy alulméretezett gitár. :)
#5 nagyon "nagyjából"
Az ukulele 4 húros, míg a gitár 6, így húrtávolság szepomtjából az ukulele inkább a felnött gitárhoz áll közeleb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!