Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az emberek miért mennek el...

Az emberek miért mennek el ilyen megélhetési zenészek koncertjeire, mint a Kispál és a borz?

Figyelt kérdés
Már többször feloszlottak, volt pár utolsó-utolsó búcsúkoncertjük, ami után soha többé nem láthatjuk őket, de aztán mindig győzőtt a pénzéhség, és újra fellépnek. Ráadásul szar zenét játszanak szar szöveggel.
2022. nov. 26. 00:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%

Panteránál is ugyan az megy...

Reunion = pénzt akarnak.(nem is értem, ha egy zenész játszani szeretne, mert az az élete akkor miért okoz gondot az embereknek)

2022. nov. 28. 12:38
 12/18 A kérdező kommentje:
#11: Mert nem a zenélés miatt állnak össze, hanem a pénzért. Hogy megint lehúzzák a sok birkát.
2022. nov. 28. 13:21
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Mindenki alapvetően a pénzért zenél, ebben semmi különös nincs. Aki meg nem, arról nem hallassz, mert otthon a 4 falnak játszik, legfeljebb videókat tesz fel néha. Ami bizonyos nézettség felett szintén hozhat pénzt... Ingyen fellépőt nem igazán lehet találni. Kivéve talán a kisebb nevű, falusi hagyományőrző együtteseket, de legtöbbször ott is van valami egyesület, legfeljebb a tagok közvetlen nem kapnak belőle. De már egy alig ismert lakodalmas zenész is pénzért zenél.
2022. nov. 28. 13:58
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Hát van olyan ismerősöm aki szokott ingyen koncerteket csinálni a bandájával. Az ok, hogy elég élvezhetetlen a zenéjük, és senki nem fizetne értük.

Akkor már inkább kifizetek egy belépőt, és élvezem a zenét. Ha valaki jó valamiben, azt egy idő után nem fogja ingyen csinálni. Vagy te egyáltalán nem jársz koncertekre?

2022. nov. 28. 15:16
 15/18 anonim ***** válasza:
91%

Ez így nem igaz, hogy mindenki a pénzért zenél. De azt tudni kell, hogy egy 1,5 órás amatőr klub koncerthez az utazást nem számítva 2-2,5 óra felállás, leszerelés tartozik. Ez alapból 3,5 óra, és csak 4 hangszer+ének. Ha koncertező bandáról van szó, akkor heti min.1 próba, kb.3-4 óra. Hallottam olyan zenekarról, akik ugyanazt játszák 20 éve, mégis heti 4 alkalommal 5-6 órás próbákat tartanak.

Ha szabadtéren is játszik a zenekar, akkor a használható kategóriás hangcucc 400.000-nél kezdődik, és egy kisebb helyre elég.

Megveszed a színpadképes hangszert: Elektromos gitárból használtan 150-től már lehet kapni, de állapot függő. Basszusból, ha tuningolod, esetleg kijöhet ennyiből az is. Ezekhez kell pedál, stb. és gitárból kell kettő.

Billentyű: zongora: 300 körül kezdődnek a stage pianok, amik nem esnek szét 2 év alatt. Szervizelésük nem olcsó. De kiállhatsz egy 200-as zongorával is, viszont akkor kelleni fog egy szinti, mert ezeken csak 10-20 hangszín van. Az még használtan is 80-100nál kezdődik. Ütős 300 alatt csak elhangolódó amatőr cucc van.

A one man band, vagy egy akkusztik duó még a legrentábilisabb, mert általában kis helyen, beltéren nyünnyögnek, elég egy 500w-os szett, egy kísérőautomatikás szinti 2 kilóért, pár jó mikrofon. Ha duó, akkor még a másik hangszer, de kis helyen a gagyi gitár is jól szól. Ellenben ezek is elkérnek egy buliért 15-20 ezret.

Van kiadás rendesen, és csak keveseknek jön be annyira, hogy minden héten van fellépés. Ezért meg kell kérni az árát, különben egy drága hobbi lesz csupán a muzsikálás.

2022. nov. 29. 08:17
 16/18 anonim ***** válasza:
63%
Én azért megyek el mert imádom őket és a zenéjüket már harminc éve. Betéve tudom gitáron a kispál részeket. És az hogy te egy műveletlen bunkó drogos suttyó vagy aki nyafogó azariah cigánygyereket hallgat ne hidd hogy mindenki a te szinteden van a zenében.
2023. márc. 9. 01:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért mennek el ilyen koncertre, mert jó ízlésük van, és nem a klisés, fos metal/punk/rap/techno/nirvana meg miegyéb trágya a mindenük. Lehet hogy te egy akkora f*sszopó vagy hogy a tömegzenén kívül mást nem értékelsz, de hál' istennek kevés olyan nyomorék van mint te 😉
2023. márc. 12. 22:48
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs, hogy mások miért mennek. Én azért, mert még '91-ben, 16 évesen láttam őket először élőben, és egyből megfogott a zenéjük hangulata. Az egész fiatalságomat végigkísérte. Rengeteg, főként kellemes emlékem kapcsolódik a koncertjeikhez, és a mai napig imádom a zenéjüket. Én azért fizetek, hogy szórakozzak. És amíg ezt megkapom, addig egy csöppet sem érdekel, hogy ebből mennyit kaszálnak.
2023. máj. 21. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!