Milyen Powerwolf-hoz hasonló bandák vannak?
Egy jó pár éve hallgatok főleg Power és Symphonic metalt. Sabatonnal kezdtem, aztán jött minden sorban (Gloryhammer, Alestorm, Beast in Black, Sonata Arctica ...).
Szerintem jelenleg már 100 körüli bandát hallgatok. Nagyon bírom a mágikus, fantasy világban játszódó Power metalt, de más műfajok (Melodic, Heavy metal, Metalcore is szóba jön).
Anno belefutottam a Powerwolfba. Zseniális a hangszerelésük, a hangzásuk, de a témáik nekem sokak, így nem hallgatom őket. (Keresztény vagyok, és vannak olyan elemek a zenéikben, amik miatt tiltólistára kerültek).
Ámbár nem hallgatom őket, ismerem egyes zenéiket, és olyan zenét/bandát keresek, amiknek hasonló a hangzásviláguk (pl orgona miatt), de fontos, hogy ne legyen benne/bennük sátánista, hasonló elemek.
Tudtok ilyen zenéket javasolni? (Ami zseniális Powerwolftól szerintem: Saincted by the storm, Sacrificed by Dynamite, Night of Werewolves, Army of the Night) Ezekhez hasonló hangzású zenéket keresek.
"Keresztény vagyok, és vannak olyan elemek a zenéikben, amik miatt tiltólistára kerültek"
Akkor talán:
Bloodbound
Nox Arcana
Ensiferum
Blind Guardian
Rhapsody of Fire
Beast in Black
Bár igazából lehet ismered is mindet, az a baj a power mellett én a goth/dark vonal felé is mozgok, így szerintem pár együttes kiesne, ha már a Powerwolf is sok néha.
Első:
Ha a hazai metálban is otthon vagy
"A keresztek már megfordítva nõnek az ég felé
Vádló szemek sújtanak le ránk"
:D :D
Én a Powerwolfot nem mondanám sátánistának. Egyfelől valóban gúnyolja az egyházat (van is miért, de ettől még a vallás és az egyház két külön dolog), másrészt tematikailag ugye ők a vérfarkassá változó pap(ok), ahol egyszerre van jelen a vallásosság és az állatias, világi ösztönök. Izgalmas téma amúgy, és egyedi.
Wind Rose lehet még esetleg. Korai lemezeiken kalózmetált nyomtak, aztán az utóbbi kettővel átfordultak dwarf metálba.
https://www.youtube.com/watch?v=f4azillbpqU
Ismerősöm szokott power metált hallgatni, neki nagy kedvence még a Dragonforce (de ezt gondolom ismered), valamint a Freedom Call.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!