Akik szeretik a house és a deep house műfajokat azok mondanának véleményt a mixemről?
Érdemes? Persze. Jó? Elmegy.
Kezdő vagy, ez azonnal lejött az 5:20-nál lévő keverésnél(elég zavaros hatást keltett, összegabalyodtak a hangok). A keverés pedig végig ugyanaz. Outroba kevered az introt. A lényeg, hogy minden keverésnél ugyanoda lyukadtunk ki, és minden keverés ugyanott történt. Semmi meglepetés nem volt az egészben, teljesen kiszámítható volt az egész.
Nos egy kezdőnek ezt elnézzük, de ha nem kezdő akarsz lenni, akkor tanulsz, és színesebbé teszed a keverést. Mondjuk nem várod meg minden alkalommal, hogy eltűnjön a zene energiája, hanem átkevered úgy, hogy amikor A leesik, B beüt. Mondjuk A chorus-nak vége, egyből beüt B chorus mindegy, ezermillióképpen lehet színesebbé tenni egy mixet, csak ne ugyanaz legyen végig, ezt legfeljebb a befutott producerek adhatják be, akik saját számokat játszanak, mindenki várja, hogy mik az új trackek, és lenyomja elejétől a végéig.
Mixfadert felejtsd el, és gyakorold azt, amitől profi lesz a mixex -> EQ.
EQ-val szépen betudsz jönni a hangokkal alulról, és teljes kontrolod van a frekvenciák felett, ami szükséges a jó mixhez. Persze kell a mixfader is, ha scratchelsz, vagy akkor is jó, ha 1 beat alatt akarsz átkeverni, és átpöckölöd az egyik oldalról a másikra.
A DJ-zés olyan, hogy pár óra alatt megtanulod az alapokat, de évek kellenek ahhoz, hogy a mestere legyél, és full profinak tűnjél egy hosszú mixnél is. Sokmindent tanulni fogsz, hogy hogy teheted színesebbé a mixed effektek nélkül is.
Nekem ez a vidi anno sokat segített, hogy rájöjjek mennyire szépen lehetséges átkeverni A-t B-re, mert én is csak a fadert dobálgattam, de már nézelődtem pár óra játszogatás után(remélem angolul tudsz, szerencsére itt csak olvasni kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!