Miért ennyire beszűkültek a jazz-rajongók?
#2.Azért szerintem a progresszív rock/progresszív metal is van olyan kidolgozott, mondjuk van bőven jazz referencia az tény és való, de azért a könnyűzene is fejlődött az elmúlt 20-30 évben is.
Kérdésre válaszolva:
Mindig voltak és lesznek is beszűkült emberek, teljesen mindegy milyen témában. Legyen az jazz, való igaz igényes műfaj de szerintem elég sok élménytől fossza meg magát az ember, ha teljesen bezárkózik.
De ugyan ez tapasztalható a heavy metal, vagy éppen a kpop körökben is, a jazz az egy sok a közül.(nem mellesleg én még nem találkoztam jazz rajongóval, vagy csak nem tudok róla, eléggé rétegzenévé vált)
Érdekes hogy pont a jazz rajongókra mondod hogy beszűkültek. Hányszor olvastál olyat hogy valaki úgy jellemezte magát hogy jazzer? Mert én egyszer sem. De olyat hogy rocker vagy metálos, elég gyakran. Van hogy ez a legtöbb amit magukról el tudnak mondani. Még az öltözéküket is ez alapján választják. Lehet jönni itt a progresszív metállal, de sok jaz lz rajongót ismerek aki azt is szereti. Meg a klasszikus zenét. Kortárs zenét. Filmzenét, stb. Metáltajongóból még kinézem hogy barokkot hallgat, de rockerből... érted ROCKERBŐL...
szóval köszönjük az aktuális troll kérdést, de lassa 8 óra szóval ideje menned mert mindjárt becsöngetnek.
#3 :'D
A jazz már rég nem könnyűzene. Teljesen önálló műfaj, aminek az élvezetéhez érteni kell azt a speciális zenei nyelvet, amin megszólal. Ez valóban igényel némi extra műveltséget. Úgyhogy többféle jazzrajongó is akad, vannak például sznobok is gazdagon, náluk van gőg meg beszűkültség is.
De nagyon sokan vagyunk olyan jazzrajongók, akiknek sokféle más zene is jöhet.
Ez a beszűkültség más műfajokra is igaz, pl. metálosból technosból és hiphoposból is annyi a sznob, mint égen a csillag, akiknek minden más szar.
Több társaságban szóba került ez a jelenség.
Nagyon sokan úgy látják, hogy a jazz-fanatikusok jóval magasabb polcra teszik önmagukat, mint minden más "egyéb" zenék kedvelői.
Ha így látják jónak, akkor csak tegyék.
/engem továbbra sem hoz lázba ez a stílus/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!