Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért nézik le azokat az...

Miért nézik le azokat az embereket, akiknek nem jön be a Beatles zenéje?

Figyelt kérdés
Nagyon, nagyon kevés negatív komment van erről a bandáról, ezért én is próbálom a lehető legszebben megfogalmazni hogy ne hogy megsértsek valakit, és engem se sértegessenek a Beatles rajongók. Nem is igazán negatív vélemény, csupán egy különálló vélemény lesz. Nos: én szerintem néhány ember csak azért dicséri a Beatlest, mert nem akarnak kilógni a sorból. Persze, jó a zenéjük meg minden, de azért szerintem nem érdemelnek olyan nagy elismerést hogy minden egyes top 100-as listán legyen vagy 10 számuk (míg más nagyobb előadóktól is csak 3 van). Mellesleg úgy vannak emlegetve, mint minden idők legnagyobb rock zenekara, pedig a rock csak egy kis részük volt valójában. Nem azt mondom hogy a rock kemény kell legyen és ezért gondolom, hanem azért mert ahogy mondtam, a rock csak kis részük volt, és a körülbelül 250-300 számukból 30 szám van ami igazán rock, és most fogok szerintem pár embert kiakasztani, de számos daluk csupán nyálas gyerekdal. Gondolok itt a fél Revolver-re, az egész Magical Mystery Tour-ra, és a Sg.t Peppers Lonely Hearts Club Band csakugyan felére. Az A Day in the Life-ot 100x meghallgattam már, de még mindig nem találok semmi különöset benne. A White Album, nos, ismét csakugyan fele nem hogy gyerekdal, de még csak értelmetlen is, amik sok helyen a valaha volt legrosszabb számokként is vannak emlegetve (Ob La Di - Ob La Da, Revolution 9) azt meg már végképp röhejnek tartom, hogy még ők kapják az elismerést a heavy metál megalkotásáért is (Helter Skelter) könyörgöm, csupán egy hangos garázs rock szám... a metál zenének sosem volt jó képe a pop kultúrába, így nyilván nem a világ legnépszerűbb bandája találta fel még a metál zenét is... Miért olyan nagy baj ha egyesek nem a legnagyobbakként tisztelik őket? Mint ha nem is lenne szólásszabadság. Már szinte előre látom hogy most is jönni fognak a válaszok mint hogy "nem tudsz semmit a zenéről ha ez a véleményed" meg hogy "hallgasd a mai marhaságokat" satöbbi, satöbbi... de ez nem így van. Nagyon sok előadót ismerek és szeretek még az 50-es évekből is, és ki nem állhatom a mai zenét. Rock and Roll-tól metálig bármit hallgatok, csomó Beatles számot is szeretek, csak nem azokat amik túl vannak dicsérve a kritikusok által. És nem, nem akarok különc se lenni, csupán nem jött be annyira a zenéjük mint más embereknek, ez minden...

2022. okt. 25. 19:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Annyit nem értek ebben, hogy kivel és miért állsz le ízlésbeli és magánvélemény dolgokban érvelni, vagy esetleg vitatkozni. Magánügy, hogy mit és miért szeretsz, erről nem kell senkit győzködni. Annyira pedig legyél toleráns, hogy amit más szeret és te nem, azt képes vagy elismerni - nem szeretni kell, nem egyetérteni, csak elfogadni hogy mások az emberek. Ennek fényében el sem olvastam a kérdést, mert nem érdekel és nem tartozik rám a magánvéleményed.

Beleolvasgatva egy-egy félmondatba is csak provokációt találtam, tehát a kérdés visszaüt: miért nézel le másokat, mert nem egyezik a véleményük a tiéddel? És ezen az alapon miért vonod kérdőre az embereket olyan dologban amit te magad is megteszel? Nem várok rá választ, csak felvetésként írtam le.

2022. okt. 25. 19:52
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Tény, hogy a Beatles növesztett maga köré egy olyan aurát, hogy a zenei közbeszédben gyakorlatilag szalonképtelennek számít róluk nem elég mély elismeréssel nyilatkozni. De neked azért nem szükséges mások véleményére hagyatkozni, hogy eldöntsd, neked tetszik-e, vagy sem.
2022. okt. 25. 20:09
 3/10 qkker1 ***** válasza:
100%
Én speciel nem nézlek le, bár szeretem a Beatles-t.
2022. okt. 25. 20:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem úgy juthatsz legközelebb a válaszhoz, ha a Beatlest nem annyira a zenéjével, hanem a maga korában elért hatásával kapcsolatban vizsgálod.

Amennyire én meg tudom ítélni, maga a jelenség teljesen új volt, valószínűleg a szövegek is jól belesimultak a generációjuk érzéseibe.

A mai listák pedig azért tartalmaznak Beatles számokat, amiért a mai "valaha élt legjobb focista" listák Puskás, Pelé szintű (kihagyhatatlan) mérföldkőveket.

Nem hallottam még olyat, hogy valakit a Beatles nem szeretéséért lenéztek volna.

2022. okt. 25. 22:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem tapasztaltam. Vannak, akiknek bejön, vannak, akiknek nem, a hatásukat összességében kevesen vonják kétségbe, de annyira túlnagyítani sem szokták. Bármelyik haveromat kérdezem, hogy szerinte melyik számmal indult a heavy metal, senki nem a Helter Skeltert hozza példának. (zúzós nóta volt persze, de akkor is csak egy-egy eleme volt metálos, illetve nem volt része a kialakulásnak, az első heavy metál együttesek máshonnan merítettek).

Szerintem ez talán inkább nyugaton lehetséges, ahol nagyon népes generációk nőttek fel a zenéjükön.

2022. okt. 26. 01:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a pályafutásuk második felében olyan nagyon nem nagyon foglalkoztak vele, minek van jó képe a popzenében, a koncertezést határozatlan időre beszüntették, a stúdióban pedig majdnem mindent megengedtek maguknak (a rádiós szemmel lejátszhatatlan hosszúságú Hey Jude-tól az igencsak különös Strawberry Fields-en át a Revolution 9 katyvaszáig).
2022. okt. 26. 01:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A rockegyüttest meg ez esetben nem egészen úgy kell érteni, mint hogy egy túlnyomórészt tiszta rockot játszó együttes. Egyrészt a pályafutásuk nagy részében még nem is igazán létezett a mai értelemben vett rockzene, másrészt bőven túl vegyes volt az életművük ahhoz, hogy bárhova is egyértelműen be lehessen őket sorolni. Inkább az attitűd a fontos. De ugyanilyen erővel lehetne őket popegyüttesnek is nevezni (bár erről meg sokkal inkább a semmi hangszeren nem játszó, semmi dalt nem szerző, élőben playbackelő nullajóska fiúcsapatok jutnak az ember eszébe).
2022. okt. 26. 01:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ember nem tud elvonatkoztatni a saját véleményétől, ezért nem érti meg azokat, akiknek más az ízlésük. (Persze aki kisgrofót szereti, azt én sem, de ez más kategória.)
2022. okt. 26. 08:08
 9/10 NTBS ***** válasza:
77%
Szerintem nem ezért nézik le őket, bár szerintem az tájékozatlanságra utal, aki még hallani sem hallott róluk.
2022. okt. 26. 15:39
 10/10 anonim ***** válasza:
80%
25 éve nem beszéltem senkivel a Beatlesről.
2022. okt. 26. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!