Miért nézik le azokat az embereket, akiknek nem jön be a Beatles zenéje?
Annyit nem értek ebben, hogy kivel és miért állsz le ízlésbeli és magánvélemény dolgokban érvelni, vagy esetleg vitatkozni. Magánügy, hogy mit és miért szeretsz, erről nem kell senkit győzködni. Annyira pedig legyél toleráns, hogy amit más szeret és te nem, azt képes vagy elismerni - nem szeretni kell, nem egyetérteni, csak elfogadni hogy mások az emberek. Ennek fényében el sem olvastam a kérdést, mert nem érdekel és nem tartozik rám a magánvéleményed.
Beleolvasgatva egy-egy félmondatba is csak provokációt találtam, tehát a kérdés visszaüt: miért nézel le másokat, mert nem egyezik a véleményük a tiéddel? És ezen az alapon miért vonod kérdőre az embereket olyan dologban amit te magad is megteszel? Nem várok rá választ, csak felvetésként írtam le.
Szerintem úgy juthatsz legközelebb a válaszhoz, ha a Beatlest nem annyira a zenéjével, hanem a maga korában elért hatásával kapcsolatban vizsgálod.
Amennyire én meg tudom ítélni, maga a jelenség teljesen új volt, valószínűleg a szövegek is jól belesimultak a generációjuk érzéseibe.
A mai listák pedig azért tartalmaznak Beatles számokat, amiért a mai "valaha élt legjobb focista" listák Puskás, Pelé szintű (kihagyhatatlan) mérföldkőveket.
Nem hallottam még olyat, hogy valakit a Beatles nem szeretéséért lenéztek volna.
Én ezt nem tapasztaltam. Vannak, akiknek bejön, vannak, akiknek nem, a hatásukat összességében kevesen vonják kétségbe, de annyira túlnagyítani sem szokták. Bármelyik haveromat kérdezem, hogy szerinte melyik számmal indult a heavy metal, senki nem a Helter Skeltert hozza példának. (zúzós nóta volt persze, de akkor is csak egy-egy eleme volt metálos, illetve nem volt része a kialakulásnak, az első heavy metál együttesek máshonnan merítettek).
Szerintem ez talán inkább nyugaton lehetséges, ahol nagyon népes generációk nőttek fel a zenéjükön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!