Ez hova sorolható, melyik stílusba?
Ha még szeretnék ilyesmit hallgatni, akkor mire érdemes rákeresnem? Zeneileg is, énekileg is tetszik, a norvég nyelvet meg különösen érdekes hallgatni. Nem muszáj metálnak lennie, elég a "natúr" rock hangzás, ebben a formában, mint az hallgató.
A Som Skugge For Sola szám stílusára lennék kíváncsi.
Egyes helyeken sima folk-rocknak állítják be, de szerintem attól azért kicsit egyedibb, másabb.
Csak egy számot hallgattam meg erről eddig, amit linkeltél:
VANDRING:
STORSKOGEN.
Tipikusan az egyik vonulata a 60-as évek végi psy-rock stílusnak. Az első King Crimson lemezről (1969, The Court of the Crimson King) hallgasd meg a Moonchild c. számot, erősen érződik annak hatása.
Bár nincs előttem a youtube, emlékeim szerint a Moonchild egy 3 tételes darab, végig pszichedelikus, azonban a középső tétele az énekelt, amire gondolok - ha jól rémlik nekem a sorrend. A lényeg, h keresd ki a Moonchild énekelt részét. Van más psy-rock szám is a Crimson albumon, amelyben már akkoriban voltak olyan akkordváltások, mint az általad linkelt Storskogen számon.
Elég egyértelmű a Crimson hatás, az egész prog-rock és metal világnak az egyik gyökere a King Crimson zenekar (természetesen a korai Deep Purple mellett, a korai Black Sabbath, és a Led Zeppelin mellett.)
Az a Crimson lemez bár tartalmaz jazz-rock számot is, meg ilyen pszichedelikus rock-okat szintén, aztán a lemez anyag kb felét tekintik hivatalosan a világ legelső igazi progresszív rock lemezének. Tényleg színvonalas és meghatározó az a lemez, bár nekem a két darab 1974-es Crimson a kedvencem, az viszont már a metal zenei vikág egyik alapvetése, továbbá az 1981-es Discipline lemezük meg a világ első matek-rock stílusú albuma.
De azok már egészen más zenei irányok. A psy-rock-ot viszont NEM a Crimson találta fel, annak gyökerei 1964 / 65 köré tehetőek. Igaz, ezek a tagok korábban is zenéltek már.
->
Psy-rock:
Szívesen, de evvel fejeztem be a napot inkább. :D
Na megvolt a Moonchild dal?
Aláírás: baglyocska :P ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!