Egy zenében mi tetszik meg inkább? A jelentése, vagy a dallama?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy mindkettő. De mi az, ami inkább a lényeg? Maga a melódia, a hangzás, vagy az, hogy miről szól? A dalszöveg, a jelentés, vagy maga a dallam a lényeg?
Én amúgy 100%-ban dallam fanatikus vagyok.
2022. szept. 21. 16:06
A kérdező szavazást indított:
Dallam, hangzás
Dalszöveg, jelentés
16 szavazat
2/11 anonim válasza:
Nálam egyik se működik a másik nélkül. Hiába van jó szöveg, ha rossz a zene és hiába a jó zene, ha a szöveg egy hulladék.
3/11 A kérdező kommentje:
2-es, szerintem a dallam szöveg nélkül egy nagyon működőképes koncepció. Instrumentálok, Atmosphere music, a Jazz, a klasszikus zenék 90%-a mind ének, szöveg nélküli, mégis nagyon jók. Viszont egy szöveg önmagában nem ér többet egy versnél, ha nincs mögötte zene.
2022. szept. 21. 16:50
4/11 anonim válasza:
Dallam, zene. Nagyon sok zenét hallgatok idegen nyelven (nem csak angolul), nem fordítgatom le mindnek a szövegét.
Magyarul viszont a szöveget is nézem.
5/11 anonim válasza:
#2 A kérdésből azt feltételeztem, hogy nem instrumentálokról szól a kérdés.
8/11 A kérdező kommentje:
5-ös, a zenéről, mint fogalomról szól a kérdés. A zenehallgatás egyetemes intézményéről, minden létező típust egybefoglalva.
2022. szept. 21. 17:32
9/11 anonim válasza:
Nekem egyértelműen az a fontos, hogy a dal miről szól. Ennek ad kontextust a zene. Néha előfordul, hogy nem értem a szöveget, mégis megtetszik a zene, de főleg a magyar daloknál első a szöveg.
10/11 anonim válasza:
#3 "A dalszöveg, a jelentés, vagy maga a dallam a lényeg?" - Egy instrumentális dalnál hogy döntsem el, hogy a szöveg, vagy a dallam-e a fontosabb?😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!