Melyik számodra a legelvontabb, legérdekesebb, legfurcsább, legspeciálisabb zene, amit hallottál?
Ami mindenhogy érdekes, és fura. Nem konkrét klipre gondolok, hanem zenére.
Jó érzést is kiválthat, nem kell feltétlenül ijesztőnek lennie, inkább csak fura.
oké-oké, ez alapból a vicc kedvéért készült, de akkor is érdekes "zene" :D
Én talán Peaches-t mondanám, úgy a munkásságát általánosságban. Kicsit trash techno, szándékosan kezdetleges, nyers, meg néha még sötét hangzású is.
Zeneileg nem annyira felháborító, egyszerűen tényleg csak nagyon sajátos, nem tudom hova rakni.
https://www.youtube.com/watch?v=POdNTtDi-eA
Nagyon érdekes, lebilincselő 5 perc és igazából ehhez fogható zenéről sem tudok senkitől, még tőlük sem.
Tool azért is zseniális, képesek pár perc alatt, de akár órákig is szórakoztatni, számomra ők a legfurcsább és legérdekesebb zenék alkotói.
Nekem a dark ambient műfaj a legelvontabb, amennyiben zenének tartjuk (vannak olyan vélemények, hogy ez már nem számít zenének).
Érdekes album ez a Tangerine Dream-től:
Human League korai lemezei
Cabaret Voltaire - Red Mecca Lemez
Einstürzende Neubauten zenéi
Psychic TV Zenéi
Throbbing Gristle - 20 Jazz Funk great lemez
Emerson Lake Palmer művek
Oldfield - Tubular Bells
Na meg bármi a Tudósoktól
Van pár, ezeknek egy része inkább gyerekkori dolog, ha meghallom őket, be-bevillannak az akkori érzéseim velük kapcsolatban.
Daniel Sentacruz Ensemble - Linda Bella Linda
(mondjuk a '76-os Sanremo fesztivál felvétele csak rátesz egy lapáttal az érzésre)
Boney M. - He Was Steppenwolf
gyerekkoromban nagyon furcsa volt hallani ezt a dalt, a mai napig azt mondom, egy jó példája annak, hogy a Boney M. nem csak egy mezei diszkó-popegyüttes volt
Laid Back - White Horse
Ez a szám meg tök jól rímel a Kraftwerk Heimcomputer/It's More Fun to Compute-jára, jó kis mashupot lehetne belőlük készíteni
Krzysztof Penderecki - Tren ofiarom Hiroszimy
ez a darab magáért beszél
Moebius Plank Neumeier - Zero Set
ez a legrégebbi CD-m, hát ez sem az esti ellazulás lágy muzsikája :-D
meg stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!