Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zongorázni tanulni felnőttként?

Zongorázni tanulni felnőttként?

Figyelt kérdés

36 eves vagyok, mindig is almodoztam a zongorazasrol. Most, hogy jobban érzem már az evek mulasat, szeretnek még inkabb átélni es megélni dolgot, kiprobalni uj dolgokat.

Kerdesem: van esely ra, hogy megtanulok egyszerubb darabokat eljatszani? Mennyire nagy kihívás megtanulni? Mennyi ido lenne?

Budpesten erdemes lenne tanart felkeresni a velemenyeert vagy jobb lehuzni a bankancslistamrol? Inkabb mas hangszer?

2022. aug. 27. 21:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Koszonom a biztatasokat!:)

6-os! A nehézségi foka vegett irtam, hogy lehuzzam-e a listamrol es inkabb mas lenne-e helyette a celszerubb.

De, amint megtudtam, ez sem nehezebb, csak kitartas kell.

2022. aug. 28. 07:01
 12/17 A kérdező kommentje:

Esetleg van itt valaki, aki Budapesten tud ajanlani felnott oktatot, aki foglalkozik nullarol kezdovel?

Neten mar ket tanart kifigyeltem, de hatha kapok jo tippet itt is.:)

2022. aug. 28. 07:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
7, mások meg épp azt mondják, hogy a zongora pont olyan, amin otthon is megtanulhatsz játszani, könnyű megtanulni. Akkor most hol az igazság?
2022. aug. 28. 09:09
 14/17 A kérdező kommentje:
Ez felvillanyoz, ha otthon is meg lehet tanulni.:)) Biztos halom kitartásra es gyakorlás lesz szukseg. Kottat tanulni mindenkepp tanartól szeretnék.
2022. aug. 28. 12:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Megtanulható felnőttként is, csak gyakorlás kérdése. Én 27 évesen kezdtem tanár nélkül, csak a magam szórakoztatására. Bár más hangszeren játszottam gyerekként, kottát tudtam már olvasni.

Ha van megfelelő hangszer (bár én az első pár hónapban egy régi gyerek méretű szintetizátoron játszottam :D ) és megfelelő "út", amit lehet követni (tanár/könyv/alkalmazás/videó sorozat) akkor rendszeres gyakorlással bárki tud haladni.

A legfontosabb, hogy szeressük csinálni, mert akkor fogunk napi szinten nekikezdeni (akár csak fél órára is) Tehát ha a "más hangszer" is opció, csakis olyat válassz, ami érdekel is. Ha mindenképp zongorázni szeretnél, semmi értelme venni egy furulyát, kalimbát vagy ukulelét csak azért, mert elvileg könnyebb megtanulni - meg felcipelni az emeletre is :)

2022. aug. 28. 21:42
 16/17 anonim ***** válasza:
A tanároktól óvjon meg az isten ebben a korban ha csak nem azt akarod hallani folyton tanulás helyett hogy "ez egy hét éves gyerek is könnyebben megy". Na én így jártam, pedig csak 18 éves voltam. Otthagytam inkább és autódidakta tanultam, azóta is harminc éve gitározom.
2022. szept. 5. 00:00
 17/17 A kérdező kommentje:

16os! Sajnalom, hogy ilyen rossz tapasztalatod van es emiatt altalanositasz.:(

En belevagtam. Jarok tanarhoz. Tény, tanulni kell, magatol nem fog raallni a kezem a zongorazasra. Sőt, kottat olvasni se tudtam. De en visszakerdezek es vallalom, ha valami nem tiszta. Az ütemek nagyon nem egyertelmuek még. De, ha ezert lenézne a tanarom es erzekeltetné a hianyossagot, akkor ott is hagynam! Te valoszinuleg egy kiégett tanart fogtal ki.:/

De az pozitivum, hogy magadtol megtanultad:)

2022. szept. 10. 16:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!