Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért nem tetszenek nekem más...

Miért nem tetszenek nekem más együttesek?

Figyelt kérdés
Szeretem nagyon a rock zenét, de a Tankcsapdán, Depresszión, Kornon és Kreatoron kívűl nincs más együttes, ami a kedvencem tudna lenni, ez miért van? Ezek közül és hozzá kell tegyem, hogy nálam 1. Tankcsapda 2. Kreator 3. Depresszió 4. Korn Próbálkoztam Metallicával, elvégre a világ leghíresebb rock együttese, de viszonylag hamar ráuntam, szerintem a Kreator sokkal jobb és nekik kéne a leghíresebbnek lenniük. Ilyenek, hogy Sepultura, Slipknot, Killswitch engage szintén unom. Sok az üvöltés és nem olyan dallamos, mint a Kreator. Rammstein szintén unalmas egy idő után, mert nagyon hasonló minden számuk. Five finger death punch szintén unalmas szerintem. Gojira szintén. Fear Factory jó lenne, ha az énekes nem énekelne, hanem csak üvöltene, de az énekhangja nem tetszik. System of a Down esetén szintén az énekes énekhangjával van gondom. Szerintem túl gyenge a rock zenéhez. Meg sokszor elég összevisszák a zenék is. Foofighters, Linkin Park szintén unalmas. Ezeknek az együtteseknek van egy két jó számuk, de ennyi. Az Iron maiden még nem rossz, de kedvencnek nem mondanám. Sokszor nekem indokolatlanul hosszúak a zenéik, meg kicsit régies. Motörhead szintén nem rossz, de kicsit régies szintén, ezért nem kedvenc. AC DC énekeseit szintén nem bírom elviselni. Black Sabbath és Ozzy Ossbourne unalmas, régi alap metal. Szerintem a Kreatorhoz hasonló együttes tetszene nekem, valaki tud ilyen együttest nekem javasolni?

2022. aug. 25. 10:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
a szóban forgó négy együttest milyen úton-módon kedvelted meg? nem lehet, hogy az ő zenéjükkel még réges régen találkoztál, aztán azóta egyszerűen beszűkültél, és már nem vagy nyitott az újra?
2022. aug. 25. 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
egyébként elég kevés az olyan rockegyüttes, amelynek sok jó száma van. lemezenként egy-két jó ötlet, amúgy viszont nagyrészt töltelékszámok, ezzel együtt pedig jobb esetben a saját kliséik, rosszabb esetben a műfaj kliséinek puffogtatása, ez a jellemző.
2022. aug. 25. 12:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Tankcsapdát 2006 óta hallgatok, Depressziót 2007, komolyabban 2015-től. Kornt viszont alig egy éve hallgatok, Kreatort meg néhány hete kezdtem csak és nagyon bejött. Sose hallottam még olyan jó rock zenét.
2022. aug. 25. 13:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Mindenki máshogy éli meg a zene nyújtotta élményt. Van, aki rákattan egy együttesre, kifacsarja belőle az utolsó cseppet is, amit adni tud, aztán megy a következőre. Rám is jellemző ez, nekem is voltak korábban mindenféle időszakaim (ezért nem is értem, a saját tapasztalataim alapján, hogy tud a tankcsapda kitartani már 15 éve :D). Nincs azzal semmi baj, ha egy együttest egysíkúnak találsz; nekem a szűken vett kedvenceim között is vannak olyanok, akikről én is belátom, hogy nem hoznak lemezről-lemezre újdonságot. Nagyon kevés olyan együttes van, akik minden lemezzel újítanak, önazonosak is maradnak, és a minőségből sem engednek. Hirtelen 2 jut csak az eszembe.

De miért baj tulajdonképpen, ha van 4 kedvenced, mást meg jóval kevesebbet hallgatsz? Ettől ne érezd magad kevesebbnek. Ha mégis felfedezni akarsz, kicsit bízd rá magad a youtube playlistekre. Ott biztos előbb-utóbb szembejön olyan együttes, akik hasonlóak a kedvenceidhez. Nagyon sok jó lemezre akadtam rá így az elmúlt években.

2022. aug. 25. 21:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Testament, Exodus
2022. aug. 25. 21:32
 8/8 anonim ***** válasza:

A Kreator alapján szóba jöhet a Death, Sodom, Slayer, de a többi válaszoló is jókat írt.

A Korn alapján fel tudnám sorolni az alap nu-metal előadókat de ezeknek én is csak egy-egy számát hallgatom szóval szerintem felesleges.

Deftones, Nine Inch Nails, Tool, ezeknek szerintem nincs unalmas zenéje. Van több is de azokat már kizártad :)

2022. aug. 27. 13:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!