Szóval régóta zenélek, és nem vagyok benne rossz egyáltalán. A másfél éves pályafutásom alatt nagyon sok slágergyanús dalt csináltam (edm, pop, pop-rock). Össze is gyűjtöttem őket, és csináltam egy kis demo albumot. Már csak el kellene küldenem egy kiadónak, már ki is néztem egy nagy magyar kiadót, de ötletem sincs, hogy hogyan keressem fel őket (persze, emailben, eddig eljutottam), de nem tudom, hogy mit írjak. Nem akarom elrontani, szóval ezért kérek segítséget. Hogyan kéne megfogalmazni egy levelet? (A dalokat csatolnám Soundcloud által).
Kiadó: mielőtt levelet írsz, találd ki, hogy mit vársz tőlük, és gondold végig, hogy reális-e. Egy mai kiadó nem fektet be pénzt és energiát pályakezdő dalszerzőkbe. Minek is tenné? A bejáratott projektjeikre is legfeljebb NKA pályázatból költenek pénzt. Szóval gondold végig, mit akarsz egy kiadótól.
Ja, és az, hogy a dalod szerinted slágergyanús, az semmit nem jelent. De tényleg semmit.
2022. aug. 14. 19:41
2/3 anonim válasza:
Egy baráti jótanács: a demódat hallgatás meg egy-két elfogulatlan emberrel, mert valószínűleg nem olyan jók a számaid, mint gondolod.
Az emailbe meg annyit írj kb, hogy jó napot, szeretnék önökkel együttműködni, van demóm, kivel beszélhetnék ezügyben. Mivel a régóta az igazából másfél év, a tapasztalatod sokkal kevesebb, mint ami a zeneiparban szükséges - regisztráld a demódat az artisjusnál, nehogy valaki át találjon verni.
2022. aug. 14. 20:47
3/3 A kérdező kommentje:
Hát, elküldtem nekik végül a demo albumot, köszönöm a válaszokat és a segítséget ^_^ Visszaemlékezve, azért régebb óta csinálom, mint másfél év. Emlékszem, hogy 2020-ban kezdtem neki komolyabban, szóval a 2 év az fix, de a hobby énekelgetést és mixelést már 2018 végén, 2019 elején elkezdtem. Amúgy ilyen az egyik dalom, amit elküldtem a kiadónak, remélem nem gondolják rémesnek: https://www.youtube.com/watch?v=dGHZgK9Eodc
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!