Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csak engem nem érdekelnek a...

Csak engem nem érdekelnek a zene szövegek és a jelentéseik?

Figyelt kérdés
Általában japán illetve koreai zenét hallgatok, és nem értem meg a szöveget, de nem is vagyok rá kíváncsi. Fogalmam sincs miről szólnak, és tökéletesen elvagyok így igazából. De ha angol, netán magyar zenét hallgatok, aminek értem a nyelvét, akkor se foglalkozom vele. Nyilván megértem, hogy miről szól, de ha utólag megkérdezi valaki hogy miről szól és mi a mondandója, fogalmam sincs. Általában amikor ezt valakinek mondom, nagyon megrökönyödik, hogy ez hogy lehet, a szöveg a legértékesebb része a zenének. Hát én nem a szöveg miatt hallgatom és döntöm el, hogy tetszik e, hanem a zene miatt.

2022. aug. 10. 12:27
A kérdező szavazást indított:
Én sem tudom miről szólnak a zenék, és nem nézek utána
Én értelmezem és tudom miről szól, de különösebben nem foglalkoztat
Én a felszín alá nézek, és akár elemzem is a szöveget, de énem ez dönti el, hogy tetszik e a zene
Csak ha a szövegnek van mondanivalója, és tetszik, akkor hallgatom a zenét
17 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha már egyszer van szövege a zenének,akkor jobban szeretem ha értem,hogy miről szól.De persze hallgatok olyan nyelvű dalokat is amit nem értek.

Meg szöveg nélküli tisztán hangszeres muzsikát is.

2022. aug. 10. 13:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez abszolút műfajfüggő, már a költészetben is kb. a 19. században vagy már előbb is jellemző volt, hogy nem feltétlen a jelentés a lényeg hanem hogy szépen hangozzon bizonyos műfajokban hisz az is elég szórakoztató már önmagában és hoz elő érzelmeket is, akkor a zenében aminek csak egy része a szöveg miért ne lehetne így?! Ráadásul vannak instrumental számok akár elektronikus, akár rock/metal vagy éppen jazz stílusokból.

Persze léteznek szövegorientált zenei stílusok, kb. az egész hip-hop szubkultúra erre épül, a progresszív rockban is fontos szerepe van de ez alapján nem mondható el a könnyűzene összes számáról hogy van értelme a műelemzésnek.

Számomra is attól függ, milyen zenéről van szó. Általában meg szoktam nézni, de nem csak ez alapján hallgatom, hozzátéve a zene hangulatáról sok minden kiderül, szomorú vagy vidám téma, gondolatébresztő vagy éppen nyugtató, sokféle van.

Ha van sok szabadidőm simán kielemzek konceptalbumokat ami meglehetősen le tudja kötni az embert, de ha csak szórakozás a cél akkor ez háttérbe szorul.

Szóval röviden cáfolnám azt a részt hogy az lenne a legértékesebb a zenében, fontos de nem létszükséglet.

2022. aug. 10. 15:21
 3/4 anonim ***** válasza:
36%
Kb. Senkit nem érdekelnek a dalszövegek. Engem sem egyébként. Van egy általánosan elterjedt tévhit, hogy az angol dalszövegek nívósabbak, mint a magyarok, nos, ez nincs így: a 99%-a ugyanolyan hitvány, mint a magyar 99%-a, csak az angol elmegy a fülünk mellett.
2022. aug. 10. 22:19
 4/4 anonim ***** válasza:
74%
Az az igazi zene, ami ugyanolyan érzelmeket képes átadni mint amit a szerzője érzett a dal létrehozásakor. Ez simán átmehet csupán hangszerek által is, viszont ha van szöveg, akkor sokkal pontosabban és részletesebben ki lehet fejteni azt a belülről jövő késztetést ami miatt zenél valaki.
2022. aug. 10. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!