Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a haverom...

Mi a véleményetek a haverom rock zenei ízléséről?

Figyelt kérdés

Szinte csak külföldi metalt hallgat, ilyen együtteseket:

Nightwish, Nine Lashes, Powerwolf, Orden Ogan, Sabaton, Sirenia, Skillet, Three days grace, Fall out boy, Disturbed, Five finger death punch, Linkin park, Xandria, Within Temptation, Machinae supremacy, Kárpátia, Hollywood Undead, Hammerfall, Firewind, Feint, Edguy, Dreamtale, Delain, Celdweller, Blue Stahli, Bloodbound, Battle Beast, Ashes Remain, Amaranthe, Alestorm, Winterstorm, Van Canto, Thousand Foot Krutch, Thy Majestie, Two steps from hell, The unguided

Szerintem ezen bandák nagy része (talán power metal a múfaj neve) szar. Olyan speciális metal, ami szerintem már elveszi a rock zene fontos sajátosságait. Ami kifejezetten zavar engem, hogy misztikus témákról írnak nagyrészt ezek az együttesek és véleményem szerint a rock leginkább a csajozós, szexuális, lázadásos, rock zene iránti szeretetről, piálásról, drogozásról, illetve kitartásról/ösztönzésről/motiválásról kell hogy szóljon nem pedig ilyen misztikus hülyeségekről, amit pl. én is szeretek, de filmen. És zavar engem az, hogy ugyanakkor amiket én szeretek és én hallgatok, azt meg a havarom nem szereti. (Pl.: Tankcsapda, Depresszió, Korn, Kreator, Metallica, Iron Maiden, Motörhead, Sepultura) Legalább néhány klasszikust hallgatna, mint én, ne csak ilyen furcsa metalt. Egyedül még a Linkin Park, Disturbed és Five Finger Death Punch-ra azt mondom, hogy azokat én is szeretem, de az együttesek nagy része, amit a haverom hallgat szerintem gáz. Nektek mi a véleményetek a haverom zenei ízléséről? Rockernek nevezhető az, aki csak ilyen együtteseket hallgat? Szerintem nem.

2022. aug. 10. 11:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10-es kifejtenéd, hogy miért?
2022. aug. 10. 12:32
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"Szinte csak külföldi metalt hallgat" - a Tankcsapda és Depresszió kivételével a Te listád nagy része is külföldi zenekarokból áll. És nála látok egy Kárpátiát, ami meg magyar :)

"Szerintem ezen bandák nagy része szar" - a barátod szerint meg nem. Jó dolog, hogy különbözik az emberek ízlése.

"Olyan speciális metal, ami szerintem már elveszi a rock zene fontos sajátosságait." -a rock zene az '50-es évek óta annyi irányba fejlődött, hogy már nincs is kifejezetten sajátossága a rengeteg al-alműfaj miatt. Talán csak, hogy gitár meg dob is megszólal, de már erre is van kivétel.

"Nektek mi a véleményetek a haverom zenei ízléséről?" - Kifejezetten tetszik. A te listád sem rossz, de az övé azért változatosabb.

"Rockernek nevezhető az, aki csak ilyen együtteseket hallgat? Szerintem nem." - Nem teljesen mindegy?! :D Attól kinek lesz jobb bármi, ha felcímkézzük magunk az ízlésünk egy darabja alapján? Ez kb olyan, mintha azt kérdeznénk: "Pizzaimádónak nevezhető az, aki csak ananászos és vegetáriánus pizzát szeret?"

2022. aug. 10. 12:46
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjátok már, troll xd
2022. aug. 10. 12:48
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll. Én csak néhányat soroltam fel 12-es, még tudnék én is sok magyart mondani. Pl.: Mudfield, Helldiver, Ördög, New friend Request, Burnout, Rómeó vérzik, Down for whatever, Skoge, Sex action, AWS, Dorothy, Junkies, Aurora. Sok magyart is hallgatok amúgy. Vagy még külföldiből is: Fear Factory, Killswitch engage, Drowning Pool, Soil.
2022. aug. 10. 13:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szupi! :D
2022. aug. 10. 13:56
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
ilyen az ízlésed: 💩💩💩💩
2022. aug. 10. 14:08
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Erről a számról mi a véleményetek?

[link]

2022. aug. 10. 14:25
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A rock/metal műfaj pont azért csodálatos, mert hihetetlenül széles skálán mozog. Zeneileg is és a feldolgozott témákat tekintve is. Az is találhat kedvére való dalokat, aki amúgy nem szereti a metalt. Aki meg szereti, az is minden napra talál új felfedezni valót.

Elég nehezen hiszem el, hogy ne tudnátok közös zenekarokat találni a haveroddal. Talán mind a ketten állhatnátok egy kicsit nyitottabban a másik kedvenceihez. Black metal zenekarokkal próbálkoztatok már? Ős-Bathory, Marduk, Carpathian Forest, Satyricon, Sear Bliss, Gorgoroth, Mayhem, Burzum, Batushka. Ott aztán megkapod a vadulás adagodat, a haverod meg megkapja a misztikum adagját.

2022. aug. 10. 19:05
 19/20 A kérdező kommentje:
Black metállal még nem. Azt ő se és én se hallgatok. De köszi a tippet.
2022. aug. 11. 08:26
 20/20 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy találhattok olyan zenekarokat, ami mindkettőtök ízlésének megfelel. Például az Iron Maiden nem áll annyira távol a HammerFalltól vagy egyéb ős power/heavy zenekaroktól: Helloween, Manowar, Accept, Scorpions, vagy akár a korai Blind Guardian is lehet közös nevező. (Vagy épp a Maiden :)

Aztán ott van még a Balck Sabbath, ami mindenképp "rockklasszikusnak" nevezhető, de onnan a DIO - Rainbow ágon haladva megint a korai power metalnál kötünk ki.

2022. aug. 11. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!