Zongoristák! Ez elég hosszú? (Még növésbe van az szervezetem szval lesznek majd hosszabbak is)
Kis: 6
Gyűrűs: 7
Középső: 8
Mutató: 7,5
Hüvelyk: 6,5
10: nem mindenhol, nálunk például nem volt az
Nyilván jobban tud az ember otthon gyakorolni, mint csak órákon, de szerintem egy kezdőtől nem lehet elvárni, hogy rögtön legyen is otthon is hangszer
Kisebb hangszereknél megértem (fuvola, hegedű, gitár), mert az abszolút a sajátod, órára is azzal jársz, de zongoránál mondjuk nekem tényleg fura, hogy kezdőként már otthon is kell lennie hangszernek
Jézusom, mekkora baromság. 🤦♀️
Kislány, az ujjak hosszának SEMMI köze nincs ahhoz, hogy ki mennyire jó zongorista, vagy hogy milyen adottságai vannak hozzá, mert nem ezen múlik.
Nem a kezed méretétől fogod jobban elérni a hangokat, egy kicsi, de hajlékony kéz ugyanannyira alkalmas erre, ha nem többre.
De amúgy megnyugodhatsz, mert 100%, hogy nem Liszt darabokkal fogod elkezdeni a tanulmányaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!