Az Abba Gimme Gimme Gimme című számának elején hallható hangszeres dallam egy másik szám elején is hallható. Nem Abba szám, semmi köze amúgy a számhoz, de a dallam ugyanez.. Melyik lehet ez a szám?
"Amúgy, furcsak hogy azt mondod, legális volt. 2004-ben a Hajducci engedély nélkül feldolgozta az O-zone Dragostea din tei-jét, és arról azt olvasom, hogy ez akkoriban nem számított törvénytelennek. Vagy Madonnának ez a száma későbbi?"
Egy félig román származású, akkoriban nem túl ismert énekes nyúlt egy full román slágert. Egy ilyen balkáni jellegű sztori nem ugyanaz a kategória, mintha a poptörténet legsikeresebb énekesnője nyúlna a poptörténet egyik legsikeresebb csapatától. És ugyebár még Haiducii nyúlásából is per (és perkálás) lett.
Madonna száma konkrétan 2005-ös, tehát csak 1 évvel későbbi, mint a “Dragostea din tei”
Amúgy a zene nekem például mindig is tetszett, szeretem az ABBA-t, és Madonna számai közül is a legjobbak közt van szerintem! Tisztán emlékszem, amikor megjelenésekor először hallottam, de akkor még nem tudtam, hogy csak feldolgozás! A zene teljesen ugyanaz, de a szám címe és szövege más!
Ezer millió feldolgozása van ennek a dalnak. Madonna verziója nem volt annyira rossz, de akkor már inkább a Gigi D’Agostino verzió ;
16
Na, egy jó példa arra, amikor a feldolgozás jobb, mint az eredeti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!