Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az Abba Gimme Gimme Gimme...

Az Abba Gimme Gimme Gimme című számának elején hallható hangszeres dallam egy másik szám elején is hallható. Nem Abba szám, semmi köze amúgy a számhoz, de a dallam ugyanez.. Melyik lehet ez a szám?

Figyelt kérdés
Egy nő énekli és angol.

2022. júl. 19. 23:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy, furcsak hogy azt mondod, legális volt. 2004-ben a Hajducci engedély nélkül feldolgozta az O-zone Dragostea din tei-jét, és arról azt olvasom, hogy ez akkoriban nem számított törvénytelennek. Vagy Madonnának ez a száma későbbi?"

Egy félig román származású, akkoriban nem túl ismert énekes nyúlt egy full román slágert. Egy ilyen balkáni jellegű sztori nem ugyanaz a kategória, mintha a poptörténet legsikeresebb énekesnője nyúlna a poptörténet egyik legsikeresebb csapatától. És ugyebár még Haiducii nyúlásából is per (és perkálás) lett.

2022. júl. 20. 11:50
 12/17 A kérdező kommentje:
Per? Én azt olvastam, hogy pont azért nem perelhettek, mert nem volt illegális a dolog.
2022. júl. 20. 12:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy Madonna a már kész számot elküldte ABBA - éknak...Nekik viszont nagyon tetszett a feldolgozás, és szívesen beleegyeztek... egyébként tök jó szám abban a korban sőt.... Nekem a videóklip nem tetszik... Olyan kis idétlen nyomi öregasszonynak néz ki Madonna
2022. júl. 20. 13:31
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Madonna száma konkrétan 2005-ös, tehát csak 1 évvel későbbi, mint a “Dragostea din tei”

Amúgy a zene nekem például mindig is tetszett, szeretem az ABBA-t, és Madonna számai közül is a legjobbak közt van szerintem! Tisztán emlékszem, amikor megjelenésekor először hallottam, de akkor még nem tudtam, hogy csak feldolgozás! A zene teljesen ugyanaz, de a szám címe és szövege más!

2022. júl. 20. 23:45
 15/17 A kérdező kommentje:
Ebben tévedsz. A zenében csak a dallam ugyanaz, illetve csak a hangszeres rész. A dob, illetve a zene felépítése teljesen más. Madonna énekel, mielőtt felhangzik az Abba-dallam, viszont az eredeti Abba számban nem énekelnek előtte.
2022. júl. 21. 08:08
 16/17 anonim ***** válasza:
85%

Ezer millió feldolgozása van ennek a dalnak. Madonna verziója nem volt annyira rossz, de akkor már inkább a Gigi D’Agostino verzió ;

[link]

2022. júl. 21. 09:42
 17/17 A kérdező kommentje:

16

Na, egy jó példa arra, amikor a feldolgozás jobb, mint az eredeti!

2022. júl. 21. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!