Az énekeseknek elreked a hangjuk idővel?
Figyelt kérdés
Ők sokat terhelik a hangjukat idővel elváltozik a hangjuk? Ti vettetek észre ilyet?2022. júl. 19. 09:38
A kérdező szavazást indított:
Nem változik a hangjuk
Idővel kicsit rekedt hangjuk lesz
Elég rekedt hangjuk lesz idővel
12 szavazat
1/10 anonim válasza:
Sok énekesnek inkább az életmódtól változik a hangja, pl. a sok cigitól az a tipikus rekedtes hang.
2/10 anonim válasza:
Alapból nem változik. Aki bereked, az a rossz technika miatt van.
3/10 anonim válasza:
Mindenkinek változik a hangja, nem csak az énekeseknek.
4/10 anonim válasza:
Keanu Reeves-nek fiatalabb korában sokkal magasabb, "kisfiús" hangja volt, az elmúlt években pedig átalakult igencsak mély bariton hanggá. Úgyhogy igen a korral változik az ember hangja, főleg a férfiaké.
5/10 anonim válasza:
A korral változik mindenkinek valamennyire.
Vagy például nem tudom ismered-e Britney Spears esetét, hogy mit okozott a menedzsment által erőltetett baby voice.
6/10 anonim válasza:
Hogyne változna, általában kopik, gyengül. A legjobbaknak is. A legtisztább életűeknek is.
7/10 anonim válasza:
A korral változik a test, ez a hangszálakra, a garatra és a hangképzésben érintett többi szervre is igaz. A renyhébb hangszálak mélyebb, olykor rekedtebb hangot is okozhatnak. Ez a változás visszahat az énektechnikára és a műsorra is. Elég általános, hogy az idősödő sztárok a régi slágereiket egy-két hanggal mélyebben éneklik, mert az eredeti magasság felül már nem fér ki.
8/10 anonim válasza:
A hangképző szerve "öregszenek el" legkésőbb, sokszor van az, hogy valakit már mondjuk látásból nem ismersz meg , de hangról igen, hiszen az alap hangkarakter ott van
9/10 anonim válasza:
Ez inkább egyéntől függ, ki hogyan tudja “karbantartani” a hangszálait! Viszont ahogy hallgattam YouTube-on több évtizedes klipeket és pár éves koncertfelvételeket, úgy tapasztaltam, hogy a férfiak hangjára sokkal inkább jellemző az elöregedés, a nők jobban tartják a hangjukat! Például Szandi, Csepregi Éva, C.C. Catch és Sandra hangja is ugyanaz maradt, viszont akik hangját rendesen megviselte az idő, például Marian Gold vagy Joey Tempest, és hallatszik némi kisebb változás Ronny Schreinzer és Alan Williams hangján is, ugyanakkor Thomas Anders, J.J. Tyson, és Morten Harket hangja szinte változatlan!
10/10 Senior Séf válasza:
Változni változik, de az énekesek naponta több órán keresztül gyakorolnak, skáláznak, gyötrik a hangszálaikat. Amíg a hülye politika bele nem szólt, gyakran találkoztam Demjén Rózsival, ő aztán igazán jó példa erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!