Upgradelném a gitáromat, szerintetek milyet válasszak?
Túl azon, hogy a stratocaster tényleg egy szerethet
szerethető és karakteres gitár, ilyen dolgokkal kell tisztába jönni, hogy;
- Humbucker v. Single coil
- tremolóra van igény?
- menzúra
Ami metálra és bluesre is kompromisszum nélkül megfelel, az szerintem egy epi les paul, esetleg pimpelt hangszedőkkel. Azért nem ajánlanám a stratot, mert single coil van benne, ami nem tipikus metál hangzás, pedig az volna a fő csapásirány.
Ha most kellene metálgitárt választanom, akkor az vagy egy epiphone Brent Hinds flying v gitár volna, vagy a charvel joe duplantier signature.
A metál elég sajátos igényeket támaszt, sztem a strato nem egy kiköpött metál hangszer. Charvel, ESP, Ibanez, Kramer stb. sztem jobb irány, itt van egy cikk a témában:
És fontold meg a használt hangszereket is, mert ennyiért bőven kifoghatsz egy nyolcvanas évek végi komolyabb japán, német vagy amcsi metálgitárt is, amik általában jobbak, mint az újak, és az árukat is jobban tartják. Mivel az akkor csúcsra járó metálhoz készültek, a sound meg a dizájn is állat.
Tartsd meg a hídban "H" hangszedőt és a többi már gyakorlatilag mindegy. Kíséretben, legtöbbször szólóban úgyis csak az megy. Nem értek egyet a hozzászólókkal. Bármilyen hangszert választhatsz, amibe csak beleszeretsz. A menzúra hosszokat hozta egy hozzászóló. Gibson(illetve LP) rövid, PRS közép, Strato normál, és van még bariton hangszer ami most valszleg nem játszik. Előbbiek persze kifejezhetők konkrét számokban, de nekünk most erre nincs szükségünk. Az általad játszott Ibanez a normál és az említett PRS SE a közép menzúra kategória. Túl sok külömbség nincs. Custom 24 nagyon jó elgondolás-volt nekem amcsi-megbízható gitár. Külsőre ugyanúgy néz ki, mint a nagytestvére, funkcióban is ott van, hangszedők is oké. LTD szintén jó választás-gondolom az LP fazont nézted. Van nekem LTD 256, ami egy szuper kis cucc, felezhető hangszedőkkel, nagyon szép gyári kivitelezéssel. A hangszedői nem a legjobbak, de ezért a pénzért adja. Jacksont nem nagyon tanácsolnám, gyenge anyaghasználatra panaszkodnak a kolegák. Ráadásul ott van benne a világ legjobb tremolójának MÁSOLATA, ami ugye másolat és az említett anyaghasználatra vetítve elég veszélyes játék az idegekre és a pénztárcára. Fendert nem értem miért ne lehetne venni. Volt nekem mindenféle, meg cserélgettem is hangszedőket az olcsóbbakban, de a legjobb az amcsi strato volt, hídban dupla szedővel.
100 szónak is egy a vége. A döntést úgyis Te fogod meghozni. Azt javaslom, ha van rá lehetőséged, vedd a nyakadba Budapestet és csinálj egy hangszerbolt túrát. Sokat fogsz tapasztalni, sok hangszert kipróbálhatsz. Ne vegyél semmit, csak próbálgass. A túra megszervezéséhez javaslom Kóródi Tomi csatornáját. Hangszerbolt mustra néven keress a csatornán belül. https://www.youtube.com/c/Tam%C3%A1sK%C3%B3r%C3%B3di/videos
Javaslom még a Hangzerarzenál, gitárvakteszt sorozatát is. Érdekes dolgok derülnek ki. Naggggyonnnn hasznos és tanulságos! https://www.youtube.com/channel/UC_ZG6yI0OeZzB7kksjOCN1w/vid..
Kellemes fejtörést, jó gitározást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!