Öreg akusztikus gitár húrozáskor szakadás mitől lehet?
Az E1 elszakadt, új húrkészletet rendeltem. Felhúroztam, enyhén lejjebb hangolva egyesével nyújtogatva a húrokat, ahogy kell. A legvékonyabb húrkészlet (9-es), valami tök olcsó, Olympia AGS-569.
A lényeg: tök nyújtott karral, távol tartott gitárral nyújtogattam, nem hirtelenkedve, nem hinném, hogy erősen. Harmadik körben E1 szakad, visszafeszítve kézzel kb a hangolókulcsnál tőben adta meg magát. Ekkor villant be, hogy mintha az előző is így járt volna. A hangolókulcson a lyuk széle nem tűnik különösebben élesnek, nagyon kicsit kopottan csillan néha. Érdemes játszani a lekerekítésével? Mit ronthattam el? Nyugodtan hozhattok banális hibákat is, nagyon amatőr vagyok, aki mindig szeretne elkezdeni gitározni, csak mivel nincs még elöl a sorban a gitárvásárlás (elektromos lesz egyébként), marad ez az akármilyen noname akusztikus enyhén magas húrokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!