Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Öreg akusztikus gitár húrozásk...

Öreg akusztikus gitár húrozáskor szakadás mitől lehet?

Figyelt kérdés

Az E1 elszakadt, új húrkészletet rendeltem. Felhúroztam, enyhén lejjebb hangolva egyesével nyújtogatva a húrokat, ahogy kell. A legvékonyabb húrkészlet (9-es), valami tök olcsó, Olympia AGS-569.

A lényeg: tök nyújtott karral, távol tartott gitárral nyújtogattam, nem hirtelenkedve, nem hinném, hogy erősen. Harmadik körben E1 szakad, visszafeszítve kézzel kb a hangolókulcsnál tőben adta meg magát. Ekkor villant be, hogy mintha az előző is így járt volna. A hangolókulcson a lyuk széle nem tűnik különösebben élesnek, nagyon kicsit kopottan csillan néha. Érdemes játszani a lekerekítésével? Mit ronthattam el? Nyugodtan hozhattok banális hibákat is, nagyon amatőr vagyok, aki mindig szeretne elkezdeni gitározni, csak mivel nincs még elöl a sorban a gitárvásárlás (elektromos lesz egyébként), marad ez az akármilyen noname akusztikus enyhén magas húrokkal.

2022. júl. 9. 06:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Pedig tutkó hogy a hangolókulcs nyírja el,vagy a felső nyereg.
2022. júl. 9. 08:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem a Te hibád. Hibás a gagyi gitár a gyagyi húrkészlet a gagyi kifogások, hogy majd elektromos gitárt veszel a gagyi halogatás a gagyi önsajnálat. Nem tudjuk hány éves vagy, rendelkezel e önálló pénzzel. Az viszont biztos, hogy szaron szar tanulni, még akkor is, ha megpróbálasz teóriákat gyártani rá, hogy miért is jó ez most neked. Vegyél egy elekromosgitárt! Azzal is sok baj lesz, de legalább olyannal lesz, amit szeretni lehet.
2022. júl. 10. 05:50
 3/4 anonim ***** válasza:
A régi keleti szovjet és szomszédos akusztikus gitárok hangolókulcs tengelyei hajlamosak erre. Vékonyak és élesek is. Én valamikor ezt úgy oldottam meg hogy először feltekertem valamennyi cérnavékony fonalat majd arra rá a húrokat sorjában.
2022. júl. 10. 07:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Sorjás, éles a hangolókulcs furata. Egy nagy méretű fúróval le kell picit kerekíteni, és jó lesz.
2022. szept. 4. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!