Ateista rappereket tudnál írni?
Aesop Rock-ról bár nem tudom igazoltan, hogy ateista, sokan spekulálják, hogy az. A Holy Smokes című dala erősen vallás-kritikus; a Crows pt.1 arról szól, hogy mennyire taszítja a nyugati temetkezési kultúra; meg több dalban is utal a családja vallásosságából fakadó negatív gyerekkori élményekre (pl. Blood Sandwich).
#1 Ha fogalmad sincsen, hogy miről beszélsz, akkor minek válaszolsz? Egy csomó ismert rapper vallásos valamilyen formában, meg úgy alapból a műfaj történelmét erősen átszövi a vallásosság. Az már egy teljesen más kérdés, hogy a rapperek általad feltételezett értékrendje egybeesik-e azzal az értékrenddel, amit a vallásossággal asszociálsz. Szerintem sem esik egybe pl. egyes keresztény magánszemélyek, meg szervezetek értékrendje Jézus tanításaival, de attól még nem fogom megkérdőjelezni keresztények vallásosságát, egyrészt, mert idiótaság a hit és a moralitás közt ilyen szimpla 1:1 összefüggést feltételezni, másrészt, mert ateistaként nem is az én dolgom ítéletet mondani egy olyan témában, amiben egyértelműen kívülálló vagyok - mint ahogy te is nyilvánvalóan kívülálló vagy a hip-hop-kultúrát illetően, hiszen a válaszod egy tipikus példa a legfelszínesebb sztereotípiákra, ami olyan emberek fejében él a műfajról, akik full nincsenek képben vele. A "rap csak az önfényezésről/bűnözésről szól" az ugyanaz a szint, mint hogy "a metál sátánista", vagy hogy "reggae == füvezős dalok".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!