Melyik Queen-dalok hasonlítanak egymásra?
Érdekes kérdésem onnan indult, hogy valahogy kategorizálni szerettem volna a dalokat, de ez nagyon nehéz a Queen végtelen sokszínűsége miatt.
Nem műfajalapú kategorizálásra gondolok, helyettük inkább hangulatokra. Vagy a dalszöveget tekintve nem témákra (mert például szerelemről nagyon szok dal szól), hanem közös vonásokra, hasonlóságokra, vagy épp ellentétekre; de kapcsolódásokra.
Néhány példát kigondoltam, de lehet, hogy csak én gondolom "hasonlónak" a következő párokat:
Jesus és Mustapha, White Queen (As It Began) és Te Torriatte (Let us Cling Together), Play the Game és It's a Hard Life, We are the Champions és Was it all Worth it.
Minden jószándékú hozzászólást köszönök! 🖤
Made In Heaven - Bohemian Rhapsody
My Fairy King - The Fairy Fellers Master Stroke
My Melancholy Blues - Love of My Life
Bohemian Rhapsody - Innuendo
Meg talán Killer Queen - Good old fashioned lover boy
Flick of the Wrist - Death on Two Legs (Dedicated to...) (A mondanivalójuk miatt)
Lazing on a Sunday Afternoon - Seaside Rendezvous - Good Old-Fashioned Lover Boy (A ragtime jelleg miatt)
Tenement Funster - I’m in Love with My Car (Taylor jellegzetes hangja és a döngölős stílus miatt)
Let Me Entertain You - Get Down, Make Love (A vontatottságuk miatt)
Life Is Real (Song For Lennon) - Jealousy (A zongora-alapú könnyed dallamosságuk miatt)
Breakthru - Headlong (A kellemesen energikus hatásuk miatt)
Bohemian Rhapsody - The Prophet's Song - The Millionaire Waltz - Innuendo - Brighton Rock (A bonyolult, többtételes dalszerkezetük miatt)
...és ha még jöhet Freddie Mercury szóló is, akkor: There Must Be More To Life Than This - Love Me Like There's No Tomorrow (A melankólikus hangulatuk miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!