A Lemezlovas mit csinál? Nem csak azt a dolgot jelenti amikor összevissza keveri a zenéket, meg a lemezt szkreccseli?
Üdv találtam androidra és netre DJ játékokat (vagy programot) ,ez után megnéztem wikipédián a dj fogalmát és ott is csak a hipphopp dj-re irja, hogy keverget meg szkreccsel. Segitene valaki a fogalmaT rendbe tenni? Csak azért irom le, hátha valaki nem érti miért nem értem, mozgássérült vagyok bulikba értelemszerüen nem járok, DJ-t gyerekként egy szabad téri rendezvényen láttam. [link] itt pl úgy lehet lemezlovaskodni, hogy tekergetni lehet a lemezt stb, két játszó van tehát keverhető stb. (nyugodtan kipróbálható, korrekt ingyenes verzió van belőle én ezt próbálgatom) .
Szóval segitene valaki a kérdésben? köszi.
Hű, sokféle DJ van. Az ősi alapállapotban a DJ a diszkóban felrakta a lemezjátszóra mások zenéit, és azokat pörgette a táncolóknak, okosan válogatva és fűzve a tempókat, hangnemeket, felépítve a buli flowját. Itt a DJ tudása és ízlése a zeneválogatásban, a fűzésben és a flowban mutatkozott meg.
Később ez részben művészeti ággá is fejlődött, mert már a zenekészítés is egyfajta DJ-feladat lett, a hiphop alapoktól egész a technóig mindenféle módon, sokszor hangszerekkel, samplerekkel, laptopokkal bővítve az eszköztárat. A mai végtelen elektronikus zenei kínálatban nagyon sok zenét a DJ-k raknak össze, sok DJ producer is egyben.
És ahogy a balett-táncosok és kőfaragók között, itt is vannak kóklerek is, akik csak az eszközöket tudják kezelni, de semmi közük a zenéhez, a hangulatcsináláshoz, csak a gépek zenélnek helyettük.
De egy jó ízlésű, ügyes és kreatív DJ kincset ér, mert jó bulit tud csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!