Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Írna nekem valaki véleményt...

Bence1975 kérdése:

Írna nekem valaki véleményt Vision basszusgitárról?

Figyelt kérdés
Basszusgitározni tanulok, és vissza kell adnom a kölcsönhangszert. Szeretnék venni valamit, ami nem túl drága. Ezt a tipust találtam a leg olcsóbban. Az érdekelne, hogy valakinek van e, és meg van e elégedve vele. (Nem tervezek zenekart alapítan, vagy hivatásos zenésznek állni.)

2022. jún. 7. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Kezdésnek hibátlan. Eddigi tapasztalatom, hogy elektromos gitároknák/basszusgitároknál inkább számít az, hogy mire van rákötve, mint az, hogy mi van rá kötve az erősitőre/modellezőre/kimithasználra.

A lényeg először az, hogy ha lehet, próbáld ki valahol, mennyire kényelmes neked, milyen a fogása, és ha ez pipa, akkor vedd meg. Később ha fejlődsz, nem unod meg, és igényeled, akkor rászánsz többet és cserélsz közép/felső kategóriás hangszerre.

Mondom ezt úgy, hogy van 70.000-res gitárom, meg 300k-s is. Másra használom őket, ugyan úgy szeretem mind a kettőt, és egy helix-re rákötve mind a kettő oda tud b...ni.

De még az elején tényleg az a legfontosabb, hogy kényelmes legyen és szeresd, tetszedjen. Mert akkor fogsz jó szájízzel hozzá nyúlni.

Basszusgitárból egy Ibanez RGB300-t használok, az elég betyárúl szól, de nem egy árfekvés az általad leírtál.

2022. jún. 8. 01:55
 2/5 vmg ***** válasza:
100%
Csatlakozom az 1-eshez, kezdésnek teljesen jó, bár elég nagy a szórás ezekben az olcsóbb márkákban, de ki lehet fogni jókat is. Ha van lehetőséged rá mindenképp próbáld ki.
2022. jún. 8. 08:55
 3/5 anonim ***** válasza:
És tárold rendesen, mert ezek az új gyártású, olcsó cuccok "mozgékonyak". Érdemes megtanulni az alap beállítások trükkjeit, mert a változó hőmérséklet, pára stb. eléggé el tudja állítgatni ezeket. Mindez nem dráma, a kategóriával jár.
2022. jún. 14. 06:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Az ok, hogy nem a zenéből akarok megélni, de hosszú távra tervezek. Úgyhogy beinvesztáltam, egy ibanez sr300e-svm-be. Még fölöttem van, de majd egy szintre érünk.
2022. jún. 14. 12:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Nevezett hangszer a belépő kategória alsó szélén lavírozgat. Nem számít, viszont az igen, hogy szeretettel nyúlsz érte. Akkor pedig nem kell olyasmiket gondolnod, hogy majd egy szintre értek. Amúgy sem jó érzés-és nem is lehet-olyan hangszeren tanulni, amit utálunk.
2022. jún. 16. 08:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!