A Pink Floydra miért mondják sokan music geek körökben, hogy gagyi?
Én például szeretem a Queent is, de arról értem hogy miért mondják, mivel nem voltak bonyolultak a dalaik és abszolút nem volt progresszív… Egy pop-rock banda volt, de szerintem annak nagyon jó.
De a Pink Floyd szerintem olyan szinten volt progresszív mint a Rush vagy a Yes.
Lehet, hogy egy King Crimson szinten nem ütöttek meg, de ez hogy jelentené már egyenesen azt hogy gagyi?
És főleg a The Wall albumot szokták kritizálni, hogy “egy monoton fantáziátlan sz@r”… Szerintem sem az a legjobb albumuk és nem véletlen, hogy az lett a legsikeresebb, de még így is én simán adnék rá egy erős 10/8-at.
Meg most is van még a Pink Floyd-nál is nagyobb "minőségű" banda.
Gondolom sokaknak nem mondok újat az Opeth-tel, vagy éppen a Tool-lal.
De az utóbbi időben a Mastodon és a Gojira is feltört rendesen.
Szóval erről ennyit, és ezek csak az ismertek, az underground körben még több van.(fölig avantgard bandák)
Utolsó, undergroundabból ott van pl. a Rishloo vagy a Mars Volta, de előbbinek már 8 éve nem volt lemeze, utóbbi meg gyakorlatilag már nem is létezik…
A TOOL meg az Opeth újabb lemezei szerintem meg kifejezetten rosszak… A Gojira meg Mastodon meg soha nem volt az én világom, de én nem látom hogy mitől lenne annyira minőségi mint mondják.
Dehogy rosszak, Tool gyakorlatilag kiadott egy ugyan olyan lemezt mint az előzőek minimális változtatással. Opeth meg váltott, de nyilván nem játszhatják ugyan azt 30 évig, hozzátéve a tradicionális prog rock felé fordulásnak biztos lesz megint rajongótábora, hozzátéve én is a korai korszakukat szeretem leginkább.
Mastodon tavaly adott ki egy nagyon jó lemezt, Hushed and Grim ezzel érdemes próbálkozni mert egyértelműen csúcspont lett az összes eddigi lemezüknél jobb.
Gojira kicsit populárisabb lett tény, de a The Way of All Flesh és a From Mars to Sirius elég jó kis prog metal albumok.
De nyilván ezeknél lényegesen több banda van, felesleges kiragadni 2-3-t.
Star One, Persefone, Amorphis, Voivod csak idén akik adtak ki erős albumot.
Az új Evergrey mondjuk pont gyatra lett, de ha valakinek bejön az a stílus akkor egész hallgatható. Szóval én továbbra sem gondolnám hogy földbe állt volna az egész...
“ Dehogy rosszak, Tool gyakorlatilag kiadott egy ugyan olyan lemezt mint az előzőek minimális változtatással. ”
Ez így van, de nekem pont ettől rossz. Szerintem nagyon monoton és fantáziátlan lett a Fear Inoculum, kis túlzással egy algoritmus is készíthette volna az eddigi Tool albumok alapján… Egyszerűen lelketlen és nem érzem mögötte a motivációt, azon túl hogy tizen x év után már nagyon kellett egy új lemez. A szövegek sem tetszenek rajta… Szerintem nem közvetít semmit.
Azért, mert a fikázók ezzel akarják magukat az elitbe pizicionálni. Ez a progrock rajongók körében különösen jellemző. Lefikázni valamit, ami népszerű, hogy ezzel is kiemeljék magukat a prolik közül. És ha megkérdezed tőlük, melyik a jó zene, mutatnak valami hallgathatatlan fost. Párhuzamos ritmusokkal, disszonáns hangzatokkal és fülsértő zajokkal.
Szarni rá, a pink floyd kiváló zenekar, hatalmas életművel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!