Hogy készül el 1 dalszöveg?
Sziasztok! Ma a suliba magamra vállaltam, hogy megirok 1 dalt. De nem tudom, hogy kezdjek bele :(((
Tudnátok segíteni?? Csütörtökre kell elkészítenem. Valami pörgős /reppes zenére gondoltam. Az életről /nyárrol /boldogságról lenne szó. Hogy kezdjek bele? Mit írjak le elsőnek? Tudom, ha nagyon töröm a fejem az nem tesz jót, mert úgysem jön ötlet. Valami tipp/tanács?
A RAP nem szokta témaköréül választani a boldogsággal összefüggő jelenségeket, - inkább életigazságokat boncolgat. A dalszövegek úgy születnek, hogy aki elhatározza egy dalszöveg megírását, annak már meg van a fejében a mondanivaló. Ha nincs mondanivalód, akkor lehetsz maga a lyézus is, nem lesz hatékony a dalszöveg. A dalszövegek többségével ugyanis egy hatást akar általában elérni az írója, miközben megosztja a gondolatait. A dalszöveg akkor jó, ha a kitűzött hatást eléri, - "átmegy" a mondanivaló! A jó dalszöveg emellett rímel is, - összefüggéstelen sorokat felolvasgatni egymás után nem a legszerencsésebb...
Közérthető.
Részlet az egyik általam írt dalszövegből:
"...A tünet közismert: tipikus metróarc!
- Mosolyogniuk belső és ádáz lelki harc!..." :)
Egy másik:
"...Szép Magyarország!
Vár a menyország!
- Önmaga fontos mindenkinek!
Kárt is okozunk, - mindegy, kinek!"
És kedvcsinálónak egy utolsó:
"Arcodon a kín hideg vize ridegen lepereg
Kedvesed szorítja végül szipogva hűs kezedet!"
Köszönöm a figyelmedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!