Olyan magyar rockegyüttesek, amik teljesen ugyanezt a műfajt játsszák a hard rockon belül?:
Mondjuk, ezeket nem magyar együttes játssza.
Úgy értem, hogy milyen olyan magyar rockegyüttesek léteznek, akiknek teljesen ugyanez az "alműfajuk" a hard rockon belül?
Nos, nemtudom milyen rock/metál műfajba esnek pontosan, de:
Road, I'M Dorothy, Dorothy, Depresszió
Ők eléggé egy stílusba esnek.
Ez az All Died Young, nekem teljesen olyan, mintha Dio-t és Myles Kennedy-t összemosták volna.
Én egyiket sem szeretem (Dio-tól max a Gates of Babylon ami elmegy, de az is Ritchie Blackmore miatt!!) s így különösen nem tetszett.
De hogy mondjak Mylessel is egy példát... mondjuk az Anastasia.
Ott is utálom a vokált, de legalább jó a gitár benne ;)
Nem tudom haver, nekem nagyon kommersz xarnak (elnézést a xartól) tűnik.
Nem gondoltam volna, hogy rajtuk és a családon kívül hallgatja még más is...
Rögtön ez az érzés fogott el hallgatás közben "pfff istenem..." és rögtön le akartam állítani.
De végül meghallgattam, a szólót is...de az sem tetszett :D
Nem tudom, neked mi tetszik benne ?
A dob és a basszusgitáron kívül semmit sem tudnék kiemelni (mármint leginkább csak elmenni mellette, hogy jó...nincs baj vele.) de hogy az ének sehol, semmi különleges nincs benne, s számomra még kellemetlen is hallgatni, a gitár sincs sehol, főleg szólóban.
Még úgy ahogy elmenne nálam, de még akkor is tök sivár, ötlettelen...semmilyen.
Leginkább...csak szól, azt csá.
A kérdésre válaszolva, nem, fogalmam sincs, hogy milyen hazai bandák vannak akik hasonló minőségben, stílusban játszanak.
Nem hallgatok ilyeneket.
Kb ilyenkor ütközik vissza, amikor mindenki (meg mindenkinek) azt mondja, hogy csinálj saját zenéket.
Mert abból ez lesz.
Inkább játszanának rendes számokat, amiket már előttük a tehetséges zenészek kitaláltak.
Max tovább gondolni, átdolgozni, de azt sem kommersz minőségben. Vagy maradni az eredetinél.
Ha már a kezébe vette a gitárt és le tudja fogni a hangokat, akkor csináljon egy jó cover bandát.
Ha már a saját zene nagyon nem megy.
Így a "tehetsége" sem vész kárba.
De ezt a végterméket hallgatni kellemetlen volt.
Hát ezek szerintem glam rock/glam metaltól power metalig voltak kb, és mi magyarok egyikben sem vagyunk erősek.
Esetleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!