Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik operát ajánljátok...

Melyik operát ajánljátok opera megkedveltetés céljából?

Figyelt kérdés

2022. máj. 25. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Aida, Varázsfuvola, és hasonló fülbemászós darabok.

Ne Wagnerrel kezdd..😁

2022. máj. 25. 22:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Carmen
2022. máj. 25. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Turandot
2022. máj. 25. 22:52
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Porgy és Bess
2022. máj. 25. 22:53
 5/7 anonim ***** válasza:
61%
Satyagraha Philip Glass-tól.
2022. máj. 26. 00:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A bel canto könnyebben befogadható még egy botfülű számára is, mint mondjuk a német operák. Szerintem az olasz operák mindegyike szóba jöhet.
2022. máj. 26. 07:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Mascagni Parasztbecsület. Van belőle film is, szóval otthon is nézhető. Nem hosszú és annyira gyönyörű zenéje van, hogy én sokszor csak a könnyeimet nyelem annyira magával ragad. Esetleg a Don Pasquale vagy a Figaro házassága.

Az Aida és a Carmen csodálatosak, de hosszúak. Nekem az Aida volt az első kb. 10 éves koromban és nagyon szenvedtem 1.5 óra után. A keresztfiamat most vezettem be (16 éves és kb. soha nem érdekelte az opera) és elkezdtük Mascagnival, folytattuk Leoncavalloval, megnéztük a Turandot-ot, a Toscat és most már ő mondta nekem, hogy érdekelné nagyon a Carmen mert ismeri a Torreadort meg a Habanerat, nézzük meg együtt. Elsőre szerintem az Aidatól csak megutálja az ember.

2022. máj. 31. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!