Hallgat még vki ilyeneket? Radiohead, Joy Division?
Mivel ezen zenekarok zöme nem nagyon hasonlít egymásra, nehéz megérteni, hogy pontosan mire is gondolsz. Mindenesetre külön-külön tudok róluk írni...
Radiohead: nagyon szeretem, több albumukat birtoklom is fizikailag. Rajtuk kívül is nagyon sok progresszív/experimentális pop-/rockzenét hallgatok (pl. Cardiacs, Tool, Jute Gyte, Porcupine Tree, Faith No More, The Mars Volta, stb.)
The Cure, Joy Division: sok hasonló zenét hallgatok (pl. Кино, The Fall, Siouxsie and The Banshees, Sisters of Mercy), viszont ebbe a két előadóba véletlenül sose ástam bele magam, pedig amit hallottam tőlük, az tetszett. Egyszer mindenképp sort kerítek rájuk.
The Smiths: igaziból ők is hasonló jellegű zene, mint az előző kettő, de fontos különbség, hogy amit eddig tőlük hallottam, az nem tetszett. Nem szeretem Morrissey vokál-stílusát, és bár Johnny Marr gitárjátéka tud marha érdekes lenni, az a hipnotikus csilingelés, amit sok számban produkál, nem az én világom.
Misfits: amit hallottam tőlük, az tetszett, de nem ástam még bele magam a munkásságukba, pedig érdekel. Sok punkzenét szeretek - igaziból az volt a műfaj, ami elindított a zenefanatizmus lejtőjén.
Depeche Mode: szintén jobban érdekel, mint amennyire ismerem.
Beatles: hallottam tőlük szörnyen idegesítő számokat, meg egészen tetszetőseket is. Tervezem jobban megismerkedni velük, mert mégiscsak klasszikus név, és sok nagy kedvencem kedvencei.
Led Zeppelin, Deep Purple: amit hallottam tőlük, az nem tetszett. Valahogy a hard rockra / klasszikus heavy metálra nem tud ráállni az agyam, de fogok még próbálkozni.
Rolling Stones: nem tudom, hogy a Paint It Black-en, meg az Angie-n kívül ismerek-e tőlük mást. Azok jó számok, de valamiért ritkán gondolok erre a zenekarra, valahogy nem érdekelnek.
Mötley Crue: a hair metál az általam legkevésbé kedvelt műfajok közt szerepel, így ez a zenekar egyáltalán nem vonz. Egy volt szobatársam azt mondta, hogy a self-titled albumuk az teljesen más, mint a többi, mert hogy az valamiért tök darkos, grunge-os hangzásúra sikerült, és emiatt ajánlotta - egyszer talán majd meg is hallgatom.
Elég experimentális hangzás, köszi, tetszik
ez egy jó album
https://www.youtube.com/watch?v=3nZmVy3g3CE&list=OLAK5uy_nI0..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!