Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért szorultak vissza a...

Miért szorultak vissza a szórakozóhelyek a 90-es, 2000-es évekhez képest?

Figyelt kérdés
Már a nagyobb városokban sincs zenés szórakozóhely. 20 éve még a legkisebb faluban is volt hétvégi szórakozóhely. Miben látjátok az okokat?

2022. máj. 13. 17:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért a nagyobb városokban még mindig van mozgolódás.

De én csak 18-22 éves korom között jártam szórakozóhelyekre aztán meguntam.

Én alapból Trance stílus kedvelő vagyok, és itt hazánkban ez elég kevés helyen szól.

Kb. azt hallod ami a Radio1-en is szól, de kifejezetten a Trance stílust nem.

elmentem Magyarországon is amikor Armin van Buuren fellépett háát....itt csak dölöngéltek az emberek kb...siralmas volt hiába voltak sokan.

Ugyanakkor mivel külföldön élek jóideje, eljutottam már 4x is a State of Trance fesztiválra és hihetetlen jó a hangulat, mások az emberek...

Magyarországon a klubbokban túl sok a megjátszós, nagyképű ki ha én nem,. én vagyok az atya úr isten...ki a menőbb...

2022. máj. 13. 17:50
 2/5 Salx Narval ***** válasza:
100%
Mi annak idején nem össznépi szórakozóhelyekben hanem kisebb nagyobb klubokban gondolkodtunk és gyakorlatilag meghatározott zenei irányzatok voltak az egyes helyeken, vagyis mindenki oda ment ahol a neki tetsző zene szólt. Sok klub annyira alulról építkezett, hogy a közösség volt meg előbb és csináltunk magunknak igényeinknek megfelelő helyet, amihez természetesen később mások is csatlakoztak. Ezek zártabb helyek voltak és mindenki ismert mindenkit( mint egy nagy család). Ma már egy vendéglátós nem nagyon teheti meg, hogy elengedjen vendégeket azért mer kilóg a törzsközönség soraiból és talán a fiatalok sem összetartóak annyira mint mi annak idején. Szerintem igény lenne hasonló helyekre ma is csak valahogy nem találkozik az üzletpolitika ezekkel az igényekkel. Ha nincs hova mennetek csináljatok magatoknak mint mi.:D Jó-jó akkor némileg könnyebb volt, nem szaladtak el ennyire az árak és a feltételek is lazábbak voltak de azért ez még működhet ma is. Nyilván State of Trance fesztiválra nem tellett spontán szerveződésből és cél sem ez volt, de azért voltak nagyobb bulik is.
2022. máj. 14. 04:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert már nem disco, stíluson és szórakozás van, hanem trashrap, szex és holtrészegség. A fiatalok már nem azért mennek szórakozóhelyekre, hogy kiszakadjanak a mindennapokból, megismerkedjenek új emberekkel, jól érezzék magukat, hanem hogy beba***anak, ahogy ők mondják.
2022. máj. 14. 15:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az internet elterjedése is hozzájárult, hogy a diszkókultúra visszaszorult. Mostmár a legtöbben inkább az online térben ismerkednek. Ráadásul sokan inkább az interneten lógnak különböző közösségi oldalakon szórakozás gyanánt.

Egyébként érdekes jelenség, hogy a 90-es 2000-es évek videóklipjeiben gyakori motívum volt a diszkó, illetve a klub élet. Ha megnéztek egy mai klipet, ritkábban szerepelnek benne diszkók.

2022. máj. 14. 18:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja basszus ez mind arra emlékeztet, hogy öregszem...
2022. máj. 14. 21:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!