Madonnát hogyhogy nem perelte be az ABBA a Hung Up száma miatt?
Figyelt kérdés
Mivel ugyan azt a hangot használta a zene alatt mint Abbáék a Gimme! Gimme! Gimme! zenéje alatt.2022. máj. 4. 16:04
1/5 anonim válasza:
Nyilván kifizette a felhasználás díját érte. A zeneiparban nem igazán tudsz lopni, hiszen azonnal hallják ha másét használod fel. Vagy előre, vagy utána úgyis kifizettetik veled a licencet, vagy jutalékot kérnek a bevételedből. De ezt nem fogják neked bemondani a zeneszám előtt, ettől még nem egyből az a levont következtetés, hogy akkor azt lopták.
2/5 anonim válasza:
Rajtad kívül senki sem vette eddig észre. :D
3/5 anonim válasza:
Ennyi erővel mindenki perben lenne mindenkivel.
4/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy valóban nem kért engedélyt a feldolgozásra és ebből lett is egy kisebb botrány, de végül nem vitték perre.
5/5 anonim válasza:
Én meg úgy tudom, írt egy levelet az ABBA-nak, amiben kifejtette mennyire szereti a munkásságukat, és 1 millió dollárt fizetett az ABBA 'sample'-ért. Elküldte nekik a dalt is, és mivel nekik is tetszett a feldolgozás, így igent mondtak Madonnának (egyébként az ABBA Madonnán kívül soha senkinek nem engedte a dalai feldolgozását).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!