Milyen kulcsszóval lehet "ilyen" metál zenére rákeresni?
Figyelt kérdés
A metál zenék ritmusát és hangzását szeretem, de valahogy mikor meghallom benne a torokból "szöveget" rögtön rosszul leszek. Azonban találtam már olyan metált amiben csak sima ének van és a zene ugyanolyan mint a metálnál.
Hogy tudok ilyen fajta metál zenékre rákeresni?
2022. ápr. 24. 17:41
1/12 anonim válasza:
Ugyan ez a bajom nekem is... szóval vároma "megmentőnket"
3/12 anonim válasza:
Heavy Metal, Power Metal kulcsszóval.
Alműfaj kell neked, igazából minden jó ami nem Metalcore, Death Metal, Black metal.
4/12 anonim válasza:
3-mas vagyok, egy kis segítség:
5/12 anonim válasza:
Keress rá wikipédián az "extrém metálra", amelyik alzsánereket alá sorolja, azok nem jók neked.
6/12 anonim válasza:
Már mint olyan metálra gondolsz, ami nem hörgős death vagy black metál, hanem az énekes tisztán énekel?
Sok ilyen együttes és műfaj van. Glam, power, szimfonikus, gothic metál.
Pl. Nightwish, Sabaton, Epica, Evanescence, Powerwolf, Stratovarius, Within Temptation
7/12 anonim válasza:
#6.Epica nagyon nem, Mark Jansen annak idején a Tristania mellett találta fel az extrém metal és a szimfonikus metal fúzióját.
8/12 anonim válasza:
7-es vagyok annyit pontosítanék, hogy ők alkalmaztak először operaénekesnőt szimfonikus extrém metalban, ja és ha már itt tartunk a Within Temptation jó ideig szintén death-doom szimfonikus vonalon mozgott szóval alkalmaztak hörgést.
9/12 anonim válasza:
A metal alműfajok többsége nem hörgős. Ha a black és death metalt elkerülöd, akkor nagy valószínűséggel a hörgést is elkerülöd.
10/12 anonim válasza:
Nekem is kb az Opeth a megfelelő arány a két világ közt. Szintén figyelni és tanulni jöttem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!