Mi a véleményetek a Mayhem együttesről?
Egy albumos együttes semmi több, de mondjuk az az album egyike legmeghatározóbb albumoknak.
Utána próbálkoztak sok mindennel, de a banda motorja, Euronymous és Dead nélkül már nem Mayhemről beszélünk.
Ők szerezték a dalokat, írták a szövegeket stb. amit egyetlen album a De Mysteriis Dom Sathanas örökített meg.
Szóval szerintem egy kiváló együttes volt, egy csomó elvetemült zsenivel akik nagyon jó zenéket tudtak csinálni.
A legújabb Daemonium albumjuk is egész jó lett.
Nekem pl Csihar hangjával jobban is tetszik mint Deadel
Így alapjába véve az egyik kedvencem a mainstream black metal zenekarok közül.
#2.Nem is azt írtam hogy ne lenne jó, hanem hogy az már nem Mayhem.
Dead-t pedig elsősorban a szövegei miatt emeltem ki.
Olyan tehetségek voltak a klasszikus felállásba amit véleményem szerint nem lehet leprodukálni.
Nyilván a De Mysteriis a mesterművük, az egyik legmeghatározóbb black metal album a 90-es évekből. Attila zseni rajta, nélküle teljesen más hangulata lenne.
A későbbi albumokat is szeretem, a különösen a Grand Declarationt, ahol még az indusztriális számok is tetszenek, de Hellhammer játéka a kedvencem azon az albumon.
A Blasphemer korszakot pedig sokan nem tudják befogadni, talán azért mert ekkoriban próbálkoztak még elvontabb és progresszívabb dolgokkal. Az Ordo ad Chao a legjobb példa erre, a hangzáson nem könnyű túllendülni, de a számok nagyon ott vannak.
Sajnos a banda körüli balhék miatt sok edgy kisgyerek is hallgatja őket, bár általában csak a Freezing Moont ismerik és Deadet istenítik. :D Majd meglátjuk hányat enged el anyukájuk az áprilisi koncertre.
Az 1-es válaszolónak pedig ajánlom mondjuk ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=aG8wFxnI54E
Deadnek nem sok köze volt a De Mysteriishez pár szövegen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!