Melyik a legnépszerűbb hangszer?
A gitár talán népszerűbb manapság a zenei műfajok változása miatt, de a zongora (billentyű) is eléggé. Egy zongorán ugye sokkal több szólamot meg tudsz szólaltatni, mint egy gitáron - akár egy egész szimfonikus zenekarra írt darabot is elő lehet adni rajta. Emellett a hangterjedelme is jócskán meghaladja a gitárét.
Hogy melyik a "könnyebb", azt nem tudom, mert én csak zongorázok-billentyűzök, de azt már 15 éve.
19/F
hát, a gitárt is meg lehet szólaltatni több szólamban. De számolj, hat húrja van, az hat szólamot jelenthet szélsőséges esetben. Zongorázni meg 10ujjal kell, az 10szólam lehet akár. És igen, a zongorának hangterjedelme is olyan, hogy azon "minden megvan" :D
amúgy, 6éve gitározok, és pár hete zongorázok, tehát a gitár az én hangszerem, de a zongora az "alap" szerintem
gitárból is van 12 húros. szélsőségek mindig akadnak.
népszerű hangszer, ez jó kérdés, mindenkinek más jut eszébe. gitár, zongora, ezek inkább közismertebbek, és ezért fordulnak hozzájuk az emberek, több lehetőséget biztosítanak mint egy basszusgitár, vagy egy furulya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!