Erre senki nem fog tudni adni megfelelő választ.
Ott van a King Crimson pl. és az 1969-es albumuk kb. annyira modernek hat és frissnek hogy abszolút nem retro.
Ez totál relatív, én ezt úgy definiálnám mint amin fogott a kor, gyorsan jött és ment, pl. a szintipop vagy a disco korszak tipikusan ilyen volt.
A szintipop műfaj, ami a ‘80-as években leginkább uralta a zeneipart, 1978-ban jött létre, és 1993-ig tartott töretlenül a népszerűsége, utána alábbhagyott, de ugyanakkor nagyon sok mai zene épül ennek alapjaira! Viszont féreértettétek, a kérdés nem egy bizonyos műfajról vagy annak hatásáról szól, hanem az időről, hogy mikortól retro egy zene, milyen réginek kell ahhoz lennie, és nem stílusban, hanem valós megjelenési idő szerint!
Kérdező, ez relatív, pontosan nincs meghatározva, csak egyszerűen úgy, hogy a régi időkből való, az én véleményem szerint 20 évesnél régebbi zene legyen! Ha ennél kicsivel későbbi, akkor szerintem bár igaz hogy régi, de mégis inkább a modernebbek közé tartozik, nem mondanám még retronak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!