Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen zenét hallgatsz és...

Milyen zenét hallgatsz és melyik korosztályhoz tartozol?

Figyelt kérdés

Ilyesmire gondolok hogy például tini vagyok, húszas éveimben járok.

Kérlek indokold meg miért pont azokat hallgatod általában, vagy írd le melyik hangulatodhoz miket szoktál. Előadókat is írhattok.

2022. márc. 24. 19:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb kedvelt zeném a 90es évekből, illetve a 2000es évek elejéről valóak, 99%-ban angol nyelvűek. Kedvenc zenei műfajom az ebben a korszakban berobbant nu metal, de szeretem a 90es évek grunge-, illetve néhány ismertebb techno- és popzenéit is, sőt, van néhány rapzene is, amit ebből a korszakból szeretek.

Mai zenékből rettentően keveset szeretek, egy kezemen meg tudom számolni, mennyit hallgatnék belőlük vissza. De van egy kevés. Néhány régebbi magyar zenét is szívesen el-elhallgatok, de őszintén szólva elég kevés magyar zene van, amire azt tudnám mondani, hogy tetszik. Van egy pár ebből is, bár nem a mostaniak közül.

33 vagyok.

2022. márc. 25. 01:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

25 éves vagyok, és lényegében csak hardstyle-t hallgatok (elektronikus zene), legyen akármilyen a hangulatom :D

és hogy miért? annak idején véletlenül találtam rá, megtetszett, és azóta "függő" lettem (lassan 4 éve már) :D

jelenleg az egyik kedvenc számom: [link]

2022. márc. 25. 09:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

49 éves vagyok, ált isiben disco-t hallgattam, de tetszett pl Divine, pedig ő fura. A szakmunkásképzőben mutattak alternatív és punk zenéket, és onnantól kinyílt világ. :-) B-52's, Nina Hagen, Devo, Dead Kennedys, Sex Pistols, Clash, Stranglers, The Residents, Chrome, Clock DVA, Test Department, Kontroll Csoport stb.

Ekkor még szigorú voltam és könnyű, vidám dolgokat nem hallgattam. Mára azt mondom, hogy minden zenében keresem a legjobbat. Manapság főként doom/stoner metalt (Las historias, Mephistofeles) és hip-hop-ot (Lil Debbie, Azealia Banks) hallgatok. Meg alternatív (In this moment), meg kísérleti (Fantomas, Igorrr) metált. De előszedem régi kedvenceket is néha, pl. Skinny Puppy, Einstürzende Neubauten, Ministry, Klaus Nomi, Der Plan, Batu Kármen, Tudósok.

De mindig keresem az újat, múltkor pl. találtam egy szerb akapella csoportot, akik csináltak egy szuper Prodigy feldogozást. Vagy óriási szerelem a Amanda Jennsen, Alice Francis, Paris Combo, Wax Tailor, vagy épp a Bridge City Sinners, Folkesztra, Art of Noise.

A komoly zene és a jazz valahogy legtöbbször érthetetlen, élvezhetetlen számomra, egy két kivétellel...

Éljen a zene!

2022. márc. 25. 12:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

26 éves vagyok.

Elég sokféle zenét szeretek. Rock, hip-hop, elektronikus, jazz, zajzene, avantgárd kísérletezőzenék, pop, reggae, "komolyzene", népzene, stb., gyakorlatilag minden tágabb értelemben vett műfajból akad kedvemre való. Ezeken belül preferált alműfajokat nem szeretnék felsorolni, egyrészt mert túl sok lenne, másrészt meg mert nem is kifejezetten műfaj-orientáltan hallgatok/keresek zenéket.

Itt a négyes válaszban felsoroltam pár kedvenc albumomat: https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__10831545-ki..

Itt pedig a hetesben írtam a zenei ízlésem alakulásának korszakairól viszonylag részletesen: https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__10813782-fi..

2022. márc. 25. 19:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

26 éves vagyok. Zeneileg mindenevő. Azonban mindenből az igényességet keresem. Illetve fontos a mondanivalója egy dalnak. Egyetlen fajta zenét nem kedvelek, ez a mostanában divatos "irigyek vagytok, csicskák vagytok és én nagyon nagy valaki vagyok bérelt ferrarikkal a klippbe" -féle dolgokat egyszerűen nem tudom elviselni. Számomra ez borzasztó felszínesség és zéró tartalom. Műkeménykedés, semmi több.

Ezt leszámitva tényleg bármilyen műfajú zenét meghallgatok bármilyen korból. A négy fal között főleg a rock/metál szvéra mozog. Gitározom is, igy ezek mennek főleg.

Utazáshoz viszont nagyon szeretek country-t vagy indie zenéket hallgatni.

Olvasásnál főleg krimiket, horror vagy fantasztikus regényeket szoktam forgatni a kezembe és ehhez passzoló ijesztőbb, komorabb zongoradarabokat hallgatok. Fantasyhoz pedig a tipikus fantasy zenéket.

Semmi bajom sincs a mulatóssal, nagyon is feltudja dobni a lakodalmakat és egyéb ilyesfajta összejöveteleket.

A modern elektronikus dalok is nagyon el tudnak kapni egy egy fesztiválon. Jól át tud járni a ritmus és az atmoszféra.

Télen főleg "hidegebb hangulatú" dalokat kedvelek. Nyáron pedig a lazább, bulizósabb a nyerő.

2022. márc. 25. 20:55
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Magyar punkot hallgatok leginkább, 88-as, CPg, Prosectura, Fegyelmező Részleg, Tizedes meg a többiek stb.

17 éves lány vagyok ^^

2022. márc. 25. 22:16
 7/12 anonim ***** válasza:
Jaj, 4#-es de jó kis lista, ez a Cardiacs máris tetszik! 3#as vagyok.
2022. márc. 26. 08:50
 8/12 anonim ***** válasza:
#7 Örülök, hogy tetszik a lista! Annak meg pláne örülök, hogy általam volt szerencséd megismerni a világ legjobb zenekarát. :D
2022. márc. 26. 23:27
 9/12 anonim ***** válasza:

:)

30 éves vagyok, megírom a legutóbbiakat :)

De amúgy, széleskörű a spektrum. :) Rengetegféle stílus van, amiből lehet találni jót; szóval én nem stílust hallgatok, hanem ami tetszik, nyitott vagyok az újdonságokra. :) Vannak, akikre időnként rákeresek azért, hogy van-e tőle új, meg ha még oldalt a Youtube-on felajánl valami jónak ígérkezőt, akkor meghallgatom, ha tetszik, akkor megjegyzem. De alapból konkrét számokra keresek, amiket már ismerek/hallgatok; csak pár előadó van, akikre újdonságok kapcsán rá szoktam keresni, pl Ákos, Hien. Azokból rengeteg zenét hallgatok, amiken felnőttem, szóval onnan a slágereket; de újakból is már van rengeteg, amiket hallgatok. :) Ja és hallgatok magyart is, meg külföldit is. Van még olyan is, hogy valahol megy a rádió, és megtetszik, és akkor rákeresek, hogy mi az. Ha konkrétan tudom, hogy melyik rádió, akkor neki a napi listáján. :):) Ha nem, akkor megpróbálok elcsípni valamit a szövegéből. :):) Vagy például, van olyan dal is, amit az X-faktorban hallottam először, és mióta ott szólt, azóta hallgatom, pl Bencsik Tamara - Kökény Attila : Állítsd meg az időt; meg még vannak, amiket az Eurovízióból pl Puskás Peti- Amíg a tűz ég; Ya Ou - Zsákutca, stb. :)

Hevesi Tamás - Szólj rám, ha hangosan énekelek

No Thanx- Egy másik nemzedék

Máté Péter - Kell, hogy Várj

Tóth Gabi - Szeretni jöttem

Kökény Attila - Nincs semmi másom

Legutóbbit most hallgatom,kövinek egy Bon Jovit tervezek meghallgatni. :):)

2022. jún. 14. 22:31
 10/12 anonim ***** válasza:
*Eurovízió+A dal, mert nem mind közülük Eurovíziós, de szóval, értitek. :):)
2022. jún. 14. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!