Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Valami segédanyagot lehet...

Valami segédanyagot lehet erről találni az interneten?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy meg lehet-e tanulni a módszert hogy dalszöveghez zenét komponáljunk minél könnyebben.Elektromos gitáron játszom és szeretnék dalokat írni, csak sajnos eddig nem nagyon megy.

Vagy ha van közületek zenész, annak nagyon szívesen venném a tanácsait, hogyan kell ennek nekiállni.

2010. szept. 13. 16:50
 1/2 Daweee000 ***** válasza:

Szerintem az vagy jön, vagy nem. Biztos lehet technikát tanulni, én nem foglalkoztam még vele, nálam méha jön az ihlet és kitalálok egy-egy riffet csak úgy, meg ha van egy akkordmenet, tudok rá solot írni, de szövegre számot írni...

Szerintem először találj ki egy ritmust meg akkordmenetet, akár alap dúr/moll vagy kvint akkordokból (pover chord) és akkor intro, verse, chorus, verse, stb stb. Ha szöveg van, akkor a szerkezet gondolom megvan.

Megpróbálhatod, hogy énekled, és közbe rájátszol akármit, és ha jól hangzik kész is van... Nincs tuti tippem, próbálkozz és majd lesz valami. Sok szerencsét.

Amúgy barátoméknak pont hogy a szövegírás nem megy zenei alapra :D

2010. szept. 13. 16:59
 2/2 Daweee000 ***** válasza:
Ja, és brainstorming alatt mindig menjen valami hangrögzítő berendezés, hátha megtalálod közben a Bölcsek Kövét :D
2010. szept. 13. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!