Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek az ABBA jó együttes?

Szerintetek az ABBA jó együttes?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor indokold is meg hogy miért!! (az olyan válaszokat, hogy 'mert jók' meghogy 'olyan édesek' ezeket nem fogadom el!)

2022. febr. 21. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Évtizedek óta feloszlottak, és mégis egy mai tízéves is ismeri a dalaikat. Nem így lenne, ha nem lettek volna jók.
2022. febr. 21. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:
18%
Én utálom. Slágerek személyes érzelmek és magvas mondanivalók nélkül. A Neoton F. ugyanez volt.
2022. febr. 21. 15:16
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Igen szeretem, mivel jó dallamosak a zenéik és hiába írod, hogy nem fogadod el válaszként, hogy mert jók, de igen, ez is egy válasz, mert jók, sikeresek, tehetségesek. Az új dalaik is jók lettek. Zenéjük korszakalkotó.

Egyébként, ami jó, az nem szorul magyarázatra, egyszerűen csak jó és kész. :)

2022. febr. 21. 15:23
 4/10 A kérdező kommentje:

2

Azért a Neotont és az ABBA-t egy lapon említeni kicsit túlzás...

2022. febr. 21. 15:29
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Jók,anyámék erre rázták a discoban,és még ma is megállja a helyét a zenéjük.
2022. febr. 21. 17:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért a Neotont és az ABBA-t egy lapon említeni kicsit túlzás... - miért is, kérdező??? Női énekhang, férfi vokál, eurodiszkó-stílus, fülbemászó dallamok, azonos korszak - bár más nyelvű együttesek, de teljesen jó az összehasonlítási alap, csak én éppen pozitívumként említem meg őket, tényleg nagyon jók voltak!

Igaz, hogy csak 10 évig létezett az ABBA, de ez idő alatt sok nagy slágert összehoztak, melyeken 2-3 generáció is felnőtt, rövid idejük alatt igazán maradandót alkottak, ami valljuk be, hatalmas bravúr, valamely előadóknak viszont egy élet is kevés hozzá! A fülbemászó dallamok és a relatíve egyszerű szöveg olyanná tette számaikat, amiket bárki akarva-akaratlanul is megjegyez, dúdolászik akár munka közben is. És persze kissé változatosak is voltak, repertoárjukban az érzelemdús drámai hangzású számok, az ünnepi hangzásúak, és a bulizósak egyaránt megtalálhatóak voltak.

3 éve nyáron a Retro Rádió a hallgatói szavazatok alapján összeállított egy ezres toplistát, melynek legelső helyén a "Dancing Queen" végzett, és még további 21 ABBA-sláger került fel a listára, amivel kétségtelenül a legnépszerűbb előadó lett!

2022. febr. 22. 00:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ők is jók.
2022. febr. 22. 02:34
 8/10 anonim ***** válasza:
72%
Nem, szerintem nagyon túl van értékelve. Az, hogy népszerű, nem azt jelenti, hogy jó. Inkább egy bizonyos nosztalgiafaktor miatt hallgatják még az emberek, na meg azért, mert a mai gagyi popslágereknél kétségtelenül jobb.
2022. febr. 22. 08:11
 9/10 anonim ***** válasza:
74%
Kedvenc bandám
2022. dec. 16. 19:41
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

-Mert olyan szexik.

-Mi az, hogy szexi?

febr. 2. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!