Ajánlanátok jó klasszikus gitárokat?
A 3/4 az gyerekméret. Egészen kis kezű felnőttek is 4/4-et használnak. Ráadásul 3/4-es méretben, mivel kinövésre tervezett, hamar hátrahagyandó tanulóhangszer, nem fogsz jó minőségű hangszert találni.
Mindenesetre a legfontosabb kérdés: mennyit szánsz rá?
3
Az a kisebb baj hogy nem értesz hozzá, az a nagyobb, hogy ez sem tart vissza az okoskodástól.
2017-ben vettem egy 40.000-es gitárt, az kísért az utamon idáig, de már egy jó ideje érzem, hogy egyre jobban veszti el a minőségét, dísznek jó lesz.
A 3/4-esek valóban mind "kinövésre" tervezettek? Nincs egyáltalán kis kezem, sőt hosszú ujjaim vannak, de gondoltam, hogy a cipelés szempontjából nyilván jobb lenne.
@5-6: A cipelés szempontjából alig van különbség. Szerintem felejtsd el a 3/4-et.
Ami a konkrét gitárokat illeti, én az itthoni kínálatból három spanyol manufaktúra gitárjait javasolnám neked.
1, Francisco Bros: [link]
2, Paco Castillo: [link]
3, Camps: [link]
Ezek a gitárok Spanyolországban készülnek, viszonylag kis manufaktúrákban, viszonylag alapos odafigyeléssel. Egy év alatt kb annyi gitárt gyártanak, mint mondjuk a Yamahánál egy lazább délelőtt folyamán. Konkrét típust nem mondok, főleg árkategória ismerete nélkül. Na megaximálisan ajánlott élőben megnézni őket, és akkor alighanem tudni fogod, melyik kell neked :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!