Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha Michael Jackson olyan jól...

Ha Michael Jackson olyan jól énekelt, miért csak tátogott a koncertjein? Miért nem énekelt soha élőben?

Figyelt kérdés

2022. febr. 8. 17:17
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Ezt honnét veszed, hogy csak tátogott???
2022. febr. 8. 17:34
 2/9 A kérdező kommentje:

1

Megnéztem egy csomó koncertfelvételt és mindegyiken tátogott.

2022. febr. 8. 17:35
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Ezek szerint te vagy a világ legokosabb embere, rajtad kívül senki nem vette észre, csak te!
2022. febr. 8. 17:43
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Nem lehet, hogy csak le volt némítva a hangerő?
2022. febr. 8. 18:50
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

"Megnéztem egy csomó koncertfelvételt és mindegyiken tátogott."

Mivel az énekhangok csukott szájjal nem jönnek ki...

2022. febr. 8. 20:48
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Az enyhe túlzás, hogy soha nem énekelt élőben. Kb. 10 éves kora óta lépett fel, és abban az időben vagy tudtál vagy nem tudtál alapon lehetett valakiből valaki.

Ugyanakkora a válaszolókat sem értem, mivel igenis használt playbacket. Már a Bad turné második szakaszán is. Aztán a Dangerous turnén is voltak nem élőben énekelt számok, valamint a History turné setlistje igen nagy részén az ének playbackről ment.

A Bad turnén a Man in the Mirror volt, az ami minden koncerten playback volt. A Smooth Criminal és a The way you make me feel volt párszor élőben.

Szerintem itt a következő okok lehettek. Mivel a Smooth Criminal és a TWYMMF elég tempós, ezért tánc mellett nehéz tüdővel bírni. Ezért is lett gondolom playback fokozatosan. Nem beszélve a magasságukról, ami szintén nehezebbé teszi. A Man in the mirror meg szerintem azért mert lassú, sok mondanivalóval, a koncert végén, már-már kimerülve elég nehéz lehet hozni azt a színvonalat végig azon a magasságon, érzelemmel, amit a dal megkövetel, szintén táncolva. Ezért szebbnek találták a playbacket. Valamint lehetnek technikai okai is, például, hogy akkor nem igen volt fülmonitor, így nem biztos, hogy mindig tökéletesen tudta hallani magát. Arról nem beszélve, hogy azért itt nem egy-két napról volt szó, hanem évekről. Muszáj az embernek kímélnie magát, még egy jó énektechnika mellett is.

A többi turnéin szerintem inkább javarészt személyes okai lehettek. Például, már a Bad turnén elmondta, hogy többet nem akar turnézni. A Dangerous turnét is csak a jótékonykodás miatt vállalta el. Gondolom belefáradt. Aztán, azért nem egyszerű, hogy a popvilág csúcsán vagy évtizedeken keresztül, és bármilyen hibádra egyből ugranak, így gondolom már csak hiúságból sem akart élőben énekelni, mert egy félrecsúszott hang (technikailag is elég nehéz például a You Are not alone , Earth Song) több hetes cikkeket eredményezhetett volna...

A This is it már több számot énekelt volna élőben, halála előtt nem sokkal lett volna egy meetingje arról, hogy melyik számot énekelte volna playbackkel melyiket nem.

2022. febr. 9. 00:15
 7/9 anonim ***** válasza:
26%
A végén azért tátogott, mert szét lett csúszva nagyon. Nem sértés, de minél idősebb volt annál inkább ment el a hangja.
2022. febr. 9. 16:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7-es, ez nettó hülyeség, nagyon jó hangja volt élete végén is. Hallgasd meg az All in Your Name című dalt Barry Gibbel, de az Invincible is tele van olyanokkal, amin nagyon jó vokálok vannak.

A Dangerous Turnén kb fele-fele volt az élő és a playback (mondjuk pl. a Heal the World vagy a Will You Be There lazán mehetett volna élőben szerintem, a Black or White az első, müncheni koncerten még élő volt). A HIStory Turnén pedig betegség miatt volt sok a playback, ha a 97-es müncheni koncerten a Wanna Be Startin' Somethin'-t meghallgatod, az élő, de nem is volt túl jó ott a hangja.

2022. febr. 21. 18:58
 9/9 anonim ***** válasza:
23%
Azért nagyon sokat kivesz ilyenkor a mozgás(tánc) is, csoda hogy bírta tüdővel... (pedig biztos nem mellőzte az ilyen-olyan drogokat...) Jól jött neki az oxigénsátor😁
2022. ápr. 10. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!