Az alábbi zenekarok közül melyikek játszanak/játszottak HEAVY METAL zenéket? - OMEGA - LOCOMOTIV GT (LGT) - PIRAMIS - EDDA MŰVEK - V'MOTO-ROCK - SKORPIÓ - KORÁL
Én szerintem:
- V'moto-Rock
- OMEGA
- Piramis
- EDDA Művek
Köszönöm a válaszokat!
Ja, egyik sem.
Az első magyar heavy metal zenekar, akik lemezmegjelenést kaptak: Pokolgép
"Ezek leginkabb rock, vagy mai szemmel nezve poprock zenekarok voltak."
"...még hard rocknak sem igen nevezhetők..."
Azért az EDDA Művek, meg a PIRAMIS zenekarok rockzenét játszottak inkább (pl. hard rock, progresszív rock (az EDDA blues-rockot is)), én nem sorolnám őket a popzenekarok közé. Az OMEGA az elején beat zenét játszott, aztán később gyakran váltottak stílust (pl. hard rock, space rock, progresszív rock, new wave, metal). Ami talán a "legpoposabb" zenekar a felsoroltak közül, az a V'moto-rock, viszont az elején inkább progresszív rockot játszottak (lsd.: pl. Várj, míg felkel majd a nap), aztán az 1980-as lemezükön (V'moto-rock II.) van egy pár hard rock szám is (lsd.: pl. Gyere és szeress), ami azért a metal zenétől sincs távol. Később viszont már new wave-t (újhullámos zene) játszottak, ami már közelebb van a popzenéhez, mint a rockhoz.
Ha ennyire tudni veled, minek kerdezed?
Egyebkent egyiknek sincs sok koze a heavy metalhoz.
"Ha ennyire tudni veled, minek kerdezed?"
- Mások véleményét is tudni szerettem volna.
"Egyebkent egyiknek sincs sok koze a heavy metalhoz."
- A rockzenéből alakult ki a heavy metal, illetve ha jól tudom, a heavy metal is egyfajta rockzene (metálzene). Tehát az 1980-as években Magyarországon is megjelenő heavy metalnak (lsd.: pl. Pokolgép, Ossian) a '70-es évek magyar rockzenéje (lsd.: pl. EDDA Művek, PIRAMIS) az "apja".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!