8 ohmos hangfalszetthez 6 ohmos erősítő?
Nem annyira értek a hangtechnikához, de a rendszeres filmnézés miatt szeretnék upgradelni a soundbaromról.
Kinéztem egy KLIPSCH R-620F 5.0 hangfal szettet, és szeretnék hozzá illő vevőt/amp et választani, de a legtöbb 100-200 ezres megoldás 6 ohmos, míg a hangfalak 8 ohmosak. A sokak által ajánlott Yamaha HTR-2071 5.1 ráadásul megse közelíti a hangfalak max. 200 Wattját.
Egy rövid leírásért igazán hálás lennék a témában.
az 1es jókat mond, én viszont hozzáteszem azt, hogy bonyolultabb dolog upgradelni igényekhez, mint egy jól bevállt hangfal set-et venni. ez egyszerű következtetés, ahány márka, annyi minőség, és ide fűződik a saját meggyőződés, amit egy teszttel lehet elérni. tudom, nem minden boltban lehetséges ezt megoldani, így ha nem szeretnéd visszaküldeni a setted (amennyiben nem válik be) , érdeklődhetsz előre is.
mérd a terem akusztikájához is a szetted, hogy milyen hangképet szeretnél kihozni a technikából! ez utóbbit egy szaküzletben is megkérdik tőled és aztán döntesz a javaslatoknál.
az általad felhozott típus komolynak tűnik, tehát olvass minél többet róluk, informálódj!
Sajnos a jelenlegi helye ideiglenes lesz, előre pedig nem látom, hogy hol fog kikötni költözés után. Most egy 10 nm es nappaliba fog kerülni, ahova nem kicsit overkill a setup, de még egy évig nem bírja a fülem a soundbar-t, mert a közép és magas tartománya szánalmas. Ideiglenesen meg nem vennék, egy alsó kategóriás házimozit, hogy aztán adhassam el költözésnél.
A szóban forgó szettet ár-érték arányban elég jónak érzem, és a filmes közösségben a gyártót eléggé dícsérik. Boltban sajnos nincs lehetőség kipróbálni, szóval ha nem válik be marad a visszaküldés.
Köszi a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!